15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke mango fra frø: utvalg, spiring og planting

Fortell meg hvordan du dyrker en mango? Jeg har allerede prøvd å gjøre dette flere ganger, men beinet i potten vil hardnakket ikke spire. En venn sa at årsaken kan være feil passform. Han sier at du ikke kan begrave et bein i bakken med en gang. Hvordan kan det da spire?

hvordan dyrke mango Eksotiske planter har lenge sluttet å være en kuriositet og ha det bra hjemme. Ta for eksempel en mango – det ser ut til at det store beinet ber om å bli plantet. Hvis små frø spirer, hva kan vi si om et slikt kaliber? Plantering gir imidlertid ikke alltid resultater – ingen av hagefruktene våre har et så hardt skall. I tillegg kan et tøft skall gi problemer med spiring. For å få et ungt tre fra et bein, må du vite hvordan du dyrker en mango..

Hele prosessen kan grovt sett deles inn i fire trinn:

  1. Velge riktig frukt.
  2. Frøforberedelse.
  3. Frøspiring.
  4. Å plante et frø.

Selvfølgelig ville det være lettere å kjøpe en ferdiglaget frøplante i barnehagen, noe som reduserer og letter dyrking av mango. Men ikke alle og ikke overalt har en slik mulighet..

Hvor får man tak i mango?

Et rimeligere (om enn litt plagsomt) alternativ er å dyrke mango fra frø. Fruktene selges året rundt i supermarkeder, så det blir ingen problemer med kjøpet av frukten. Det viktigste å være oppmerksom på er at mangoen må være moden. Du må ikke fokusere på farge, fordi det er røde, gule og grønne varianter.

Du kan bestemme modenheten til en mango etter lukt – det er en lys nyanse av terpentin. Du må også trykke på den – den modne frukten er ikke lenger hard, men ennå ikke myk. Huden forblir hard, og selve kjøttet spretter under fingrene.

Hvordan forberede et bein for planting?mangofrø

Etter at du har fjernet beinet, må du undersøke det nøye og prøve å åpne det med en kniv. Tette ventiler bremser spiring, derfor fjerner du om mulig kjernen.

Hvis dette ikke fungerte, må beinet settes i et glass vann. Legg glasset selv på en solrik, varm vinduskarme. Om et par uker vil klaffene hovne opp og åpne seg litt. Da kan du få frøet.

Det er ønskelig å behandle den “nakne” nukleolus med et soppdrepende middel eller i det minste kaliumpermanganat. Dette vil bidra til å bli kvitt mulige bakterier og forhindre plantesykdommer..

Hvordan spire et frø riktig?spiring av frø

Så kjernen er gratis, men det er ikke verdt å plante den umiddelbart i bakken. Det er nødvendig for at det skal danne et foster. For å gjøre dette må du legge frøet i en klutpose, som tidligere er rikelig fuktet. Legg selve posen i en glidelåspose eller i et brett og la det stå på et mørkt sted. Etter ca 2 uker vil spirene klekkes, noe som betyr at så skal frøet plantes.

Hvordan dyrke en mango: plantefunksjonerplante bein

For mango må du velge et lett næringsrikt underlag med nøytral surhet (universell). Når det gjelder potten, er det bedre å umiddelbart ta en romslig beholder. Røttene til det eksotiske vokser i dybden, i tillegg liker han ikke hyppige transplantasjoner. Det må være drenering i bunnen av blomsterpotten. Det spirede frøet skal plasseres på siden, mens spiren skal være i bunnen. Det er umulig å dekke det helt med jord – en del må forbli på toppen.

For første gang, dekk potten med en lokk og legg den der den er varm og lys, men ikke under direkte stråler. Når en frøplante dukker opp fra blomsterpotten, kan lyet fjernes. Som du kan se, er det ikke så vanskelig å lage en eksotisk gjest. Etter å ha plukket opp et vindu for ham med god belysning, regelmessig vanning og sprøyting av planten, kan du få et ungt tre om et par år.

Video om å dyrke mango fra frø

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă