15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse rosmarin – finesser i hagearbeid

Fortell oss hvordan du dyrker rosmarin? Familien vår elsker krydrede urter, så jeg prøver alltid å finne en ny oppskrift med en “duftende skall”. Jeg har til og med et eget blomsterbed med krydder, og endelig var det en ny gjest – rosmarin. Jeg hørte at han er upretensiøs, men han kan ikke overvintre i området vårt i bakken. Er det sant?

hvordan dyrke rosmarin Rosmarin i vårt område er ikke så sjelden. Selv om det er en termofil avling, har den krydrede urten også slått rot i klimaet vårt og gjør det ganske bra. Selvfølgelig dikterer kalde vintre vilkårene deres. Imidlertid, hvis du kjenner noen av finessene i hvordan man dyrker rosmarin, kan til og med en nybegynner gartner få denne planten. Så hva bør du være oppmerksom på hvis du bestemmer deg for å plante disse duftende buskene? Før du handler for plantemateriale, bør du tenke på hvor det vil vokse og hva rosmarin trenger. Men la oss snakke om alt i orden..

Hvordan vokse rosmarin – såing og skjæring

rosmarinplanter Hvis du er en oppdager av rosmarin blant naboene, er den mest hensiktsmessige måten å få tak i det på å kjøpe frø. De kan alltid finnes i butikken, i motsetning til ferdige busker eller stiklinger..

Som de fleste hagebrukavlinger sås rosmarin på to måter:

  • direkte i det åpne bakken;
  • frøplanter først.

Det skal imidlertid tas i betraktning at frø trenger stabil varme for spiring. I tillegg vil fullverdige frodige busker i det første tilfellet danne seg først til høsten. For å ikke kaste bort dyrebar tid, er det bedre å plante rosmarin på en frøplante måte..

Frø til frøplanter blir sådd i begynnelsen av mars. I begynnelsen av april dykker frøplanter i separate beholdere. Når frosten går over, plantes plantene i hagen. I dette tilfellet er det nødvendig å la nok ledig plass mellom buskene (ca. 40 cm), ellers blir de trange.

Når begynnelsen på rosmarinbedene er lagt, kan den formeres ved stiklinger. I slutten av juni blir unge kvister opp til 10 cm lange kuttet og forankret i jorden. Slike busker vokser raskt og vil glede deg med duftende greener allerede denne sesongen..rosmarin stiklinger

Noen trekk ved dyrking og omsorg for rosmarin

Selvfølgelig er sterke og sunne frøplanter en av hovedfaktorene for å produsere en frodig plante. Men det vil ikke være nok hvis du ikke tar hensyn til kulturens krav til jord og planteplass. Rosemary er innfødt i sørlige land, og foretrekker solrike, varme områder som ikke blåses av vinden. I skyggen og i utkastet blir selv de kraftigste frøplantene til et elendig skinn av busker.

Rosmarin vil ikke vokse i tung leirjord, så vel som i sur jord. Han trenger et næringsrikt og løst underlag, helst basert på svart jord, sand og torv i like store mengder. Det ville være fint å tilsette litt lime..

rosmarin i hagenNår du vanner rosmarinbusker, må du også være forsiktig og finne en mellomting. De vil ikke tilgi overflødig fuktighet og kaste av løvet, og i den tørre bakken vil bladene forbli, men de blir gule. Om våren kan planter mates med nitrogengjødsel – de vil bidra til å bygge opp en frodig grønn masse. Bruk deretter mineralkomplekser en gang i måneden.

rosmarin i en gryteOg kanskje den viktigste nyansen er overvintring av rosmarin i hagen. Av sin natur er det en flerårig, og hvis vintrene er varme i ditt område, vil buskene kunne overvintre. Det eneste er at lyet fortsatt vil bidra til å beholde de fleste landinger. I kaldere regioner dyrkes rosmarin ofte som en årlig såing av frø årlig. Imidlertid er det et annet alternativ – å plante i potter og grave i hagen med dem. Om vinteren må krukkene tas til et kjølig rom, men neste vår er det ikke nødvendig med frøplanter..

Rosemary -voksende videoer

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă