15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke et granateple i en hage og i en gryte på et vindu

Fortell oss hvordan du dyrker et granateple. Siden da, da jeg så blomstringen, har tanken satt seg godt i hodet mitt og å få et slikt tre til meg selv. Men jeg kan bare ikke bestemme hvor det er bedre å plante det: i hagen eller fortsatt i en gryte. Vintrene våre er generelt varme, kanskje det er verdt å prøve?

hvordan dyrke granateple Et granatepletre eller en busk vil ikke bare glede eieren med smakfulle og sunne frukter. Det er også veldig vakkert, spesielt under blomstring. I tillegg reagerer planten positivt på skjæring, som lar deg lage vakkert formede trær. Fleksible kvister passer komfortabelt i alle retninger, og etter beskjæring vokser de raskt nye skudd. Dette gjør granateple ikke bare til en ideell hagebruk, men også til en flott base for innendørs bonsai. Det er ingenting spesielt komplisert i hvordan man dyrker granatepler, nei. Gitt stedet for hans “bolig” og gi treet den nødvendige omsorg, om et par år kan du se de første blomstene og til og med nyte saftige søte og sure korn.

Funksjoner ved voksende hage granateple

granateple i hagen På det åpne feltet vokser granatepletreet opp til 5 m i høyden og kan med god omsorg gi mer enn 15 kg høst. Dette er en ekte langlever, fordi han “lever” opptil 70 år. Plantemateriale kjøpes best i en butikk eller barnehage. I dette tilfellet er det verdt å gi preferanse til frøplanter hentet fra stiklinger av den første blomstringen. De utvikler seg mer aktivt og bærer frukt tidligere. Imidlertid er trær som vokser fra rotskudd eller fra frø egnet..

Det er nødvendig å plante granatepler i et solfylt område der det ikke er trekk. Samtidig skal jorden være næringsrik og løs, og enda bedre – knust.

Hage granateplepleie ligner andre avlinger og inkluderer:

  1. Vanning etter behov. Du kan ikke fylle en busk eller et tre, fordi røttene vokser i det øvre laget av jorden. Overflødig og stillestående fuktighet får dem til å råtne.
  2. Mulching stamme sirkelen. Det vil bidra til å beholde fuktigheten og beskytte granateplet mot tørking, noe han heller ikke trenger..
  3. Sesongmating. Om våren må du gi planten stimulans for vekst og frukting ved å introdusere nitrogen-fosforpreparater. Om sommeren fungerer organisk mullein -fôring godt. På høsten brukes kaliumorientert gjødsel for å forberede avlingen til overvintring..
  4. Formasjon. Beskjæring kan gjøres tidlig på våren eller etter høsting. Rotskudd og fortykkende grener kuttes ut, og fjerner midten av kronen. Det beste alternativet er opptil 5 sterke grener per tre. Unge kvister blir også forkortet om våren..

Særlig oppmerksomhet bør rettes mot forberedelsen av et hagegranateple for overvintring. Når utetemperaturen synker til 10 ° C, blir grenene bundet, bøyd til bakken og festet med stifter. Dryss dem på toppen med jord eller dekk med burlap.

Før ly, bør granatepler behandles med Bordeaux -blanding for å beskytte mot sopp.

Hvordan dyrke et granateple i en gryte?

granateple i en gryteSom en termofil kultur gjør granateple det godt innendørs. I dette tilfellet vokser det ofte fra frø. Innendørs granateple er en utmerket gjest for sørlige vinduer, men om sommeren krever det skygge. Det er enda bedre å ta potten ut i hagen om sommeren, men om høsten må du ta den tilbake til huset..

Granateplepotten skal ikke være dyp – den blomstrer bedre i en tett beholder.

Vanning i vekstperioden bør være regelmessig, men når underlaget tørker ut. Ved høstens begynnelse reduseres vanningen, og etter at løvet har falt, reduseres det helt til et minimum. Granateplet ligger i dvale i huset, men i det svale, fordi det har en sovende periode fra november til februar. Med vårens begynnelse blir granateplet satt tilbake til varme, formativ beskjæring utføres og mates.

Å dyrke granateple fra en stein hjemme – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă