15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Physalis jordbær – dyrking og omsorg for spiselig dekorativ

Fortell oss om jordbær physalis, dyrking og omsorg, bildet av fruktene er spesielt interessant. Jeg kjøpte frø av bestemoren min på markedet, men glemte å spørre hvordan jeg skulle så dem. Kan jeg gå rett i bakken, eller må jeg dyrke frøplanter først? Vil Physalis overleve i delvis skygge? Jeg har absolutt ingen ledig plass i solen. Bare blomsterbedet som klematis vokste på, men det forsvant, men det er under et lite tre.

physalis jordbærplanting og omsorg Mange gartnere anser denne kulturen som dekorativ og planter den for å dekorere gården med uvanlige frukter. Imidlertid er de små gule tomatene inne i det rødlige lykteskallet ikke bare vakre, men også spiselige. Physalis jordbær – vokser og bryr seg (se bildet videre i artikkelen) for en interessant plante har noen detaljer. Dette skyldes den lange vekstsesongen, fordi busken trenger mer enn 3 måneder før høsten kan modnes. Og hvis det i sør ikke er noen problemer med å få modne frukter i tide, er det i kjøligere områder nødvendig å akselerere vekstsesongen. Hvordan gjøre det?

Du kan bare spise physalis bær, fordi resten av planten er giftig.

Physalis jordbær – dyrking og omsorg (foto)

physalis Physalis tilhører nattskygge -familien og er en årlig. Vokser i en busk, danner lett hevede eller krypende skudd opp til 40 cm høye. Frukt i små oransje bær med saftig masse, gjemt i et rød-oransje skall. Grønn physalis er ikke velsmakende og ser ut som nattskjerm. Modne bær blir søte og lukter sterkt av jordbær, som planten har fått navnet sitt til.

Kulturen er populært kjent som jordbærtomat, dverg stikkelsbær eller frostig årlig.

Plantemetoder: hvordan og når

Physalis frøplanterPhysalis formeres oftest av frø. Imidlertid kan de sås i åpen mark bare i sør i april eller før vinteren. Frø tåler frost godt og spirer om våren.

På en kort sommer kan du bare få en høst ved hjelp av frøplanter. I dette tilfellet er det meningsløst å bruke direkte såing, bortsett fra dekorative formål. Buskene vil blomstre, men de vil ikke ha tid til å modnes.

Derfor anbefales det å dyrke frøplanter først:

  • i slutten av mars, plukk opp underlaget for paprika og tomater i kopper;
  • desinfisere frø i en løsning av kaliumpermanganat;
  • plant et par frø i hver beholder;
  • sett på et varmt sted, dekket med folie;
  • når frøplanter dukker opp, fjerner du lyet og omorganiserer plantene til et kjøligere og lysere sted.

I åpen mark kan frøplanter plantes ikke tidligere enn mai, når frost passerer.

Physalis pleier utendørs

Physalis jordbærdyrking og omsorg i det åpne feltetJordbærtomater, selv om de elsker solen, har korte dagslys. Derfor kan buskene trygt plantes mellom trær i delvis skygge, og holde en avstand på 25 cm mellom dem. Physalis er ikke kresen med jorda og kan vokse i leir og sandstein, men fruktbar løs jord er bedre. Det anbefales å legge til organisk materiale på stedet før du planter – da vil buskene utvikle seg mer aktivt.

Vanning av jordbærfysalis er bare nødvendig når jorden tørker ut under buskene. I likhet med tomater utvikler den putrefaktive sykdommer fra vannlogging. Og topp dressing vil ikke forstyrre, men uten fanatisme. Første gang du trenger å gjødsle frøplanter i en alder av 2 uker med nitrogenpreparater for vekst. Når blomstringen begynner, bør mineralsk kompleks gjødsel påføres en gang. I begynnelsen av fruiting, når eggstokken dannes, vil kalium-fosforfôring være nødvendig. Og det må gjentas etter 3 uker. Dette er nok til at busken gir en god høst..

Physalis danner frukt i gaflene til kvister, så det trenger ikke festes som tomater. Men du kan klemme toppen slik at busken begynner å forgrene seg mer aktivt.

Når fruktbelgene er tørre, må du begynne å høste. På dette tidspunktet blir fruktene oransje. Det er viktig å få tid til å fjerne dem før den første frosten, slik at de ikke smuldrer.

Planting physalis

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă