15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende Momordica hjemme – skjønnhet og fordeler på balkongen din

Fortell meg, er det mulig å dyrke Momordica hjemme? Jeg bestilte frø på Internett, men så leste jeg at hun trengte varme, og vi bor praktisk talt i den nordlige regionen. Jeg prøvde fruktene bare en gang og likte deres uvanlige smak. Jeg har allerede en liten hage hjemme på en isolert sitrusloggia. Hvis jeg planter momordica der, vil den vokse og bære frukt?

voksende momordica hjemme Du vil ikke overraske noen med sitroner og mandariner, men blomsteroppdretterne har gått enda lenger. De dyrker vellykket ikke mindre eksotiske planter. Å dyrke momordica hjemme er en av de siste hobbyene. En varmeglad liana fra gresskarfamilien i det åpne feltet kan vokse bare i varme områder. Samtidig har hun det bra i vinduskarmen og til og med på balkongen, spesielt hvis den er isolert. Planten er ikke spesielt lunefull i omsorgen: alt den trenger er varme og mye lys. Som en belønning vil vintreet glede deg over originale frukter, som ikke bare er vakre og spiselige, men også medisinske.

Det er nesten to dusin kultursorter. I det åpne bakken eller i en leilighet plantes vanligvis to typer: momordika kokhihinsky og haratsia.

Voksende Momordica hjemme – plantefunksjoner

spirende momordica frø Å plante og ta vare på et tropisk vintre ligner på å dyrke agurker, med den forskjellen at frøene til de tidligere er større og tettere. Dette kompliserer forekomsten av spirer sterkt. I tillegg til standard bløtleggingsprosedyre, bør frøene også skjæres ved å gni med sandpapir. Nå kan du starte spiring, men først er det lurt å suge materialet i kaliumpermanganat i et par timer. Du kan spire frø i sagflis på et varmt sted..

De optimale plantedatoene er slutten av februar eller begynnelsen av mars. Det hele avhenger av om plantene vil bli supplert.

Når spirer dukker opp, plant frøene i en lett og næringsrik jord. Det er mer praktisk å gjøre dette umiddelbart i separate potter. Den første uken med avlinger bør utføres under en film i et rom med en temperatur på minst 20 ° C.

Hvordan ta vare på et eksotisk hjem

frøplanter av momordicaDet vil være mulig å fjerne filmen når frøene spirer. Nå bør plantene overføres til et kjøligere rom i et par dager for herding og forhindring av tøyning (men ikke lavere enn 15 °).

Ytterligere omsorg består av enkle prosedyrer:

  1. Når buskene når 25 cm i høyden, transplanteres de i større blomsterpotter..
  2. Det er tilrådelig å ta vare på støtten, fordi vintreet er i stand til å vokse lange skudd.
  3. Urtepotten skal plasseres på et solfylt sted – skyggen av Momordica liker ikke.
  4. Liana trenger ikke formativ beskjæring og vokser i seg selv frodig og tykk. Men hvis den ikke er plantet for skjønnhet, men for fruktens skyld, kan en teknikk brukes. Det lar deg omdirigere plantens krefter til frukting. For å gjøre dette, er toppen av den sentrale skytingen klemt, og etter utseendet av eggstokken på de nye sidegrenene – og toppene deres. Hvis grenene ikke ga blomster, må de fjernes helt for å unngå skygge..
  5. Det er nødvendig å vanne busken som vokser på balkongen hver dag om sommeren eller når jorden tørker ut i potten.
  6. Liana reagerer godt på å gjødsle med et mineralkompleks.

momordika i husetOg en nyanse til: Momordica som vokser innendørs trenger kunstig pollinering. Hun produserer både hann- og hunnblomster, som bier og andre insekter kan pollinere på åpne balkonger. I rommet utføres pollinering manuelt med en børste..

Forberede og plante momordica frø – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă