15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan forplante nolina eller bokarney: to påviste metoder

Fortell meg hvordan du multipliserer nolin? Denne fantastiske blomsten ble presentert for meg av arbeidskollegaene mine, og den rotet godt i leiligheten min. Jeg drar ofte på forretningsreiser, men treet mitt tilgir meg alt, selv uregelmessig vanning. Her er bare ingen barn, og en venn har lenge bedt om å dele en så upretensiøs blomst. Det burde de kanskje ikke være, men det er en annen måte å få nye busker på?

hvordan forplante nolina For sin originale form og upretensiøse karakter, får Nolina flere og flere fans. Det er ikke overraskende at blomsteroppdrettere er interessert i spørsmålet om hvordan man formerer nolin. Den uvanlige stammen, dekorert med en frodig rosett med lange smale blader, vekker umiddelbart oppmerksomhet. Den er kraftig tykkere nederst, og avsmalner øverst. Denne strukturen gjør at treet kan lagre fuktighet og ikke være avhengig av vanlig vanning. Selvfølgelig må du vanne det, men hvis det oppstår et pass, vil Nolina ikke bli fornærmet og vil være fornøyd med fuktigheten som samles i bagasjerommet. I tillegg tåler planten tørr luft godt og tilpasser seg enhver romtemperatur. En så upretensiøs blomst er bare en gave fra alle..

Nolina tilhører agave -familien og har mange populære navn. Blant dem: flasketre, elefantben, hestehale. I vitenskapen er planten også kjent som bokarnea..

Hvordan avle nolina: populære måter

unge flasketrær Selv om planten i seg selv er upretensiøs, men for å forplante den, må du tinke litt og vente en anstendig tid. Vanskeligheten ligger i at Nolin ikke gir barn som sådan. Hvis du tar godt vare på det og venter på at det skal blomstre, kan du høste frøene og plante dem. Denne metoden brukes oftest for å forplante flasketreet. Forresten, du kan kjøpe frø – de er ikke så sjeldne, spesielt i nettbutikker. Fra vegetative metoder er forplantning av laterale prosesser fra stammen mulig. Imidlertid gir nolina dem ikke ofte..

Noen ganger selger blomsterbutikker potter der 2-3 små trær vokser. De kan sitte i separate blomsterpotter..

Formering av nolina av frø

frøplanter av nolinaDet er best å plante frø tidlig på våren slik at plantene får nok lys. For å øke spiringen må plantematerialet dynkes i to dager i en vekststimulator. Hvis noen frø flyter opp samtidig – må de velges fordi de ikke vil spire. For dyrking av frøplanter av nolina:

  1. Bland sand med torv og hell i en bolle.
  2. Fordel frøene over overflaten og dekk litt til.
  3. Dekk til med glass og legg på en varm og lys vinduskarme.
  4. Voksne frøplanter dykker i separate potter og helles der et spesielt underlag for nolina.

Når du dyrker frø, vær forberedt på en lang ventetid. Frø kan “sitte” i bakken i mer enn en måned.

Funksjoner ved forankring av sideprosessene

skyter på nolineNoen ganger danner nolina skudd: i den nedre fortykkede delen av stammen, nærmere jorden, vokser små rosetter. De må kuttes forsiktig for å unngå skade på bagasjerommet. Såret på det og kuttet på vedlegget må være dekket med knust aktivert karbon.

Du kan rote skuddene med en gang i jorden ved å blande torv, sand og litt vermikulitt for dette. Først er det bedre å holde dem under en krukke eller flaske, noe som skaper effekten av et drivhus. Fjern hyllen med jevne mellomrom, og spray prosessen. Når unge blader vises på den, betyr det at roting var vellykket. Boksen kan fjernes, og over tid kan unge Nolina transplanteres i en mer romslig gryte.

Reproduksjon av nolina ved skudd – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă