15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke ruccola på vinduskarmen – vi gir oss vitaminer om vinteren

Fortell oss hvordan du dyrker ruccola i vinduskarmen? Jeg elsker henne og planter alltid i hagen. Det er synd at vi ennå ikke har bygget drivhus, så om vinteren må vi klare oss uten saftige blader. Så noen ganger er det mulig å finne det i en butikk, men det blir ikke ofte brakt til byen vår. Jeg bestemte meg for å prøve å så frø i en blomsterpotte. Hva tror du det vil ordne seg?

hvordan dyrke ruccola på vinduskarmen Hvis tidligere arugula var en gimmick hos oss, får i dag denne representanten for kålfamilien flere og flere fans. De saftige bladene med en lett nøtteaktig smak er rett og slett uerstattelige for salater. I tillegg vil de gi en original smak til supper, grønnsaksretter og til og med kjøtt. Derfor sår mange gartnere gjerne ruccola frø ved siden av salaten og kutter vitamingrønt hele sommeren. Hvis du vil ha det om vinteren, er det rimeligste alternativet å så frø i blomsterpotter. Denne kulturen føles flott under innendørs forhold og gir en like sjenerøs løvfisk. Samtidig er det ingen spesiell vanskelighet med hvordan man dyrker ruccola på vinduskarmen. Det viktigste er å velge en passende, kompakt og raskt voksende sort og ta litt vare på plantene..

Funksjoner ved såing av ruccola for innendørs dyrking

arugula poker For planting i potter er det bedre å velge varianter som kjennetegnes ved den raske veksten av løvmasse.. Så, 3-4 uker etter såing, kan du allerede kutte den første avlingen av ruccola:

  • Poker;
  • Korsika;
  • Sicilia;
  • Rakett.

Når det gjelder jorda, må den være næringsrik og lett. I tillegg er det nødvendig å velge jordblandinger som det ikke tilsettes torv til. Surheten til rucola er ikke nødvendig og til og med kontraindisert..

Du kan lage et substrat som passer for planten selv ved å blande:

  • 2 andeler torv og humus;
  • legge til 1 del sand for løshet.

Jo nærmere frøene er til overflaten, desto raskere vil de spire. Derfor bør rucola såes overfladisk, bare drysses litt jord på toppen. I tillegg vil de på denne måten stige jevnere..

Hvordan dyrke ruccola på en vinduskarme: enkel pleie av planter

arugula skyterDen første uken bør rucola -avlinger oppbevares i et drivhus, dekket med folie. Det er ønskelig at dette er et mørkt sted. Men så snart skuddene begynner å se gjennom, overføres beholderen til den lyse sørlige vinduskarmen og lyet fjernes. Sørg for å installere bakgrunnsbelysningen, spesielt på overskyede dager og om vinteren.

Det er ikke nødvendig å mate innendørs ruccola – den vokser godt alene.

ruccolaNår plantene når 10 dager, bør de tynnes ut. Forresten, de revne buskene kan allerede smuldres til en salat. I fremtiden høstes høsten fullstendig på 3-4 uker, når løvet blir stort. Og for å forlenge vekstsesongen og fjerne opptil 3 høstinger, kan bladene kuttes gradvis, bit for bit..

Video om dyrking av ruccola i blomsterpotter på vinduet

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă