15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved voksende clivia cinnabar – en sjarmerende og lunefull afrikansk kvinne

Fortell oss om særegenhetene ved å dyrke cinnabar clivia. Da jeg kjøpte denne blomsten, advarte selgeren meg umiddelbart om at hun er litt lunefull. Men beundringen for de fantastiske blomsterstandene var så stor at jeg ikke kunne motstå. Jeg kjøpte den, tok den med hjem og nå sitter jeg og tenker på hvordan jeg skal glede henne. Jeg vil ikke bare se på blomstene hvert år, men også å avle dem. Hva liker hun?

trekk ved voksende clivia cinnabar Innendørs planter er vakre allerede fordi de blir grønne hele året, men de som blomstrer om vinteren er spesielt fantastiske. For eksempel vil den vakre cliviaen ikke bare glede deg over vinterblomstringen, men den kan også gjenta den til høsten. For at den virkelig skal vise seg i all sin prakt, er det imidlertid viktig å studere særegenhetene ved å dyrke cinnabar clivia. Det er denne varianten som oftest finnes på vinduskarmer. Generelt vokser den bare hjemme, men i naturen er det ekstremt sjelden å se kultur..

Hva er en blomst

Clivia Clivia er medlem av amaryllis -familien og er dekorativ allerede før blomstring. En eviggrønn plante ser ut som en busk med lange blader, men mangler en stilk. Lange buede blader vokser tett til hverandre, lener seg tilbake i motsatte retninger og danner en falsk stilk. Bladbladet kan nå en lengde på 70 cm med en maksimal bredde på 8 cm, og er farget mørkegrønn. Overraskende mates en så massiv rosett av et lite kort rotstokk med tykke røtter.

I februar eller begynnelsen av mars dukker det opp en høy (mer enn 30 cm) og ribbet peduncle fra midten av rosetten. Den kan ha mer enn 25 blomster, samlet i en paraply, lys oransje i fargen. Ved basen er de lysere, med en overgang fra gul til hvit. Med god omsorg kan du se gjenblomstring i september – november..

For å skaffe frø, pollineres blomster kunstig i løpet av massenes blomstring..

Funksjoner av voksende clivia cinnabar

voksen cliviaNative til Sør -Afrika, men planten tåler ikke varme i huset. Selv om sommeren er det ønskelig at temperaturen i rommet ikke stiger over 25 ° C. Når blomsterpilen vises, bør du senke den helt til 20 °. Men det viktigste er at fra oktober til desember skal clivia hvile ved temperaturer som ikke er høyere enn 14 ° C. Uten dette vil det ikke blomstre, eller blomstring vil bli et sjeldent og ikke så fargerikt fenomen..

Belysning spiller også en viktig rolle: den skal være lys, men uten direkte stråler. Øst og vest er de mest optimale stedene for en blomst, men nord- og sørvinduene bør forlates.

Clivia bryr seg avhengig av vekstsesongen

spaltningsomsorgAlle omsorgstiltak bør justeres med tanke på blomstringsfasen og sesongen:

  1. Vanning. I hvileperioden er den ekstremt begrenset, bare slik at jorden ikke tørker ut, og busken ikke kaster løvet. Øk deretter mengden væske gradvis. Med blomstringens begynnelse er det viktig at det øverste laget av underlaget har tid til å tørke ut..
  2. Topp dressing. Bare om våren og sommeren med flytende gjødsel.

Når clivia blomstrer, er det viktig å ikke omorganisere potten, og om nødvendig beholde planten i sin opprinnelige posisjon. Etter at pilen tørker, kan du kutte den av. Når det gjelder transplantasjonen, liker ikke clivia denne prosedyren særlig godt. Gitt at den må dyrkes i en liten gryte, må unge busker transplanteres årlig. Men voksne prøver er nok til å transplantere hvert tredje år..

Clivia omsorg for rikelig blomstring – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă