15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke papaya fra frø hjemme: plante- og omsorgsfunksjoner

Fortell oss hvordan du dyrker papaya fra frø hjemme? Jeg kjøpte en moden frukt på markedet for første gang, jeg likte smaken. Jeg vil prøve å plante frø. Vil papaya vokse i en gryte og hvor høy kan den være?

hvordan dyrke papaya fra frø Hvis sitroner og mandariner for lengst har blitt til innendørs planter, plantes det fortsatt noen eksotiske frukter av noen få. Og det er helt forgjeves, fordi de føler seg helt komfortable i et varmt rom. For eksempel kan det å vite hvordan man dyrker papaya fra frø hjemme gi deilige søte frukter til fruktsalater. I tillegg er denne kulturen også veldig dekorativ. En høy tykk stamme med en frodig rosett med rike grønne blader på toppen vil gjøre hjemmet ditt til en ekte tropisk jungel. I sin “hudfarge” er papaya lik et palmetre, fordi den ikke har sideskudd.

Papaya kalles også et melontre, selv om det faktisk er en urt, og ikke engang en flerårig. I naturen kan den nå 8 m, men som en pottekultur er den i gjennomsnitt 3 m. Selv om du prøver, vokser det gigantiske gresset ut og alle 6 m i høyden. Og hun lever bare omtrent 5 år, men det kjennetegnes ved ekstremt rask utvikling. Med riktig pleie vil det være mulig å smake på den første høsten på seks måneder..

Hvordan dyrke papaya fra frø hjemme

papaya frøplanter Det vil ikke være noe underskudd i plantematerialet – inne i fruktene er det mange (opptil 6 hundre) frø med nesten svart farge. Når du har kjøpt en papaya, trenger du bare å kutte den opp, velge frøene og skylle dem med vann. Frøene, selv om de er ganske tette, spirer godt.

Bløtlegging av frø over natten i en vekstfremmende faktor vil bidra til å øke spiringen. Du kan ganske enkelt suge dem i våt mose eller sand, men under en film.

Det er best å plante frø tidlig på våren, når dagslyset begynner å øke. Dette vil eliminere behovet for å supplere belysningen av frøplanter, som begynner å strekke seg ut fra mangel på lys. Såing kan gjøres både i separate kopper og i en vanlig beholder, og la det være minst 2 cm mellom frøene. Det er optimalt å bruke en jordblanding for ficuses – den er næringsrik og lett. Frø skal spire under filmen.

Funksjoner ved omsorg for papaya frøplanter

papaya frøplanter bryr seg

Før frøplanter dukker opp, må avlingene luftes daglig og jorden må sprayes i tide slik at den ikke tørker ut. Omsorg for papaya er ikke vanskelig, men husk at planten vokser raskt og krever mye lys. I det første leveåret vil det være behov for 3-4 transplantasjoner, fordi frøplanter vokser veldig raskt. I tillegg må du gi planten fuktighet og næring:

  1. Vann minst 2 ganger i uken.
  2. Spray ofte.
  3. Hver 2. uke, feed med mineralkomplekser, bytt dem med organisk.

Innendørs papaya kan blomstre etter 6 måneder. Men frukten blir bare hvis en hybrid selvfruktbar variant blir fanget.

Såing av papaya frø – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă