15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Innendørs euonymus – et elegant kompakt tre eller busk for hjemmet ditt

Fortell meg hvordan du dyrker innendørs euonymus? Jeg kjøpte en rabattert busk på et salg. Jeg har ikke så mange blomster, for ikke alle tåler mine lange forretningsreiser. Men jeg likte veldig godt de spraglede, gulgrønne bladene. Jeg pleide å tro at euonymus vokser bare i hagen. Hva trenger han som pottekultur?

innendørs euonymus Frodige former og lite, men tett, rikt løvverk gjør euonymus innendørs til en velkommen gjest i vinduskarmen. I tillegg utvikler den seg sakte og reagerer godt på hårklipp. Takket være dette kan en kompakt busk eller til og med et lite tre lages av planten. Euonymus er upretensiøs i omsorgen. Det viktigste er å finne et komfortabelt sted for ham i huset, slik at det er nok sol om vinteren og ikke for varmt om sommeren.

Hva slags euonymus kan dyrkes i et rom

Det er mer enn 200 varianter av avlinger, men nesten alle er beregnet for utendørs bruk.. Som pottekultur føler bare tre euonymus seg best:

  1. Japansk. Under innendørs forhold overstiger den sjelden 1 m i høyden, mens dens viltvoksende kolleger vokser opp til 6 m. En av de mest “evige” hundreårene, den ser ut som en busk med en tett tett krone. Lengden på bladplaten overstiger ikke 8 cm, og kantene er dekorert med denticles. Fargen avhenger av sorten og kan enten være enfarget mørkegrønn eller tofarget. Veldig dekorative arter med spraglede blader malt med kontrastflekker eller kant: grønn-gylden, grønn-hvit.Japansk euonymus
  2. Formue eller forankring. En kompakt busk som ikke er mer enn 60 cm høy, men med lange krypskudd. De er tett dekket med små, ikke mer enn 5 cm lange, grønn-gule blader.formue euonymus
  3. Dverg (compactus). Den har tynne grener og enda mindre løvverk med spisse spisser og en litt buet kant oppover. Fargen er hovedsakelig lysegrønn, med en svak gul fargetone..dverg euonymus

Dwarf euonymus er den mest skyggeelskende av de tre typene og med økte krav til vanning. Oftere enn andre lider av skadedyr.

Innendørs euonymus – hemmelighetene til riktig omsorg

Best av alt, euonymus busker føles på øst- eller vestvinduene. Variegated varianter trenger mer lys (men ikke direkte stråler), mens grønne bladarter vokser i delvis skygge. Om sommeren er det viktig å opprettholde luftfuktigheten, ellers vil løvet smuldre. I vinterperioden skal potten overføres til et kjølig rom med en temperatur på ikke mer enn 10 ° C.ta vare på innendørs euonymus

Omsorg for et stueplante er ikke spesielt vanskelig og består av følgende aktiviteter:

  1. Rikelig vanning om sommeren og sparsom vanning under kjølig overvintring.
  2. Sprøyting og bading om sommeren for å opprettholde nødvendig luftfuktighet.
  3. Topp dressing fra vår til tidlig høst minst en gang i måneden. Du kan veksle organiske og mineralkomplekser for prydplanter.
  4. Obligatorisk vanlig beskjæring, noe som vil bidra til å gi busken en vakker form.

Voksen euonymus må transplanteres hvert fjerde år (ved omlastning). Den enkleste måten å forplante en plante på er ved stiklinger, men hvis du ønsker det, kan du så frø..

Hvordan vokse innendørs euonymus – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă