15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rosmarin – vokser i det åpne feltet i forstedene, plante- og omsorgsfunksjoner

Fortell meg om rosmarin, er det mulig å dyrke denne avlingen på det åpne feltet i Moskva -regionen? Jeg liker å tilsette krydder til kjøttretter, men vi selger det sjelden på markedet. I huset er det absolutt ikke plass til de neste krukkene med planter, jeg kan bare så i hagen. Men vil det fryse om vinteren? Det er kaldt her.

rosmarin vokser i det åpne feltet i forstedene Både rosmarin og alle krydrede kulturer har en ting til felles – jo mer sol de får, jo mer aromatiske oljer vil de samle seg. Derfor vokser de mest duftende krydder i varme sørlige regioner med lange og solrike somre. Rosmarin, som vokser i det åpne feltet i forstedene til denne avlingen, har noen nyanser. I kalde områder, hvor sommeren er kort og vinteren kommer raskt og kan bli veldig kald, er det regler. Både klimaet og de karakteristiske egenskapene til termofil rosmarin gjør justeringer, både i plantemetoder og i omsorg for det..

Rosmarin – vokser i det åpne feltet i forstedene

rosmarin Hvis det er en mulighet og behovet for krydder ikke er i stor skala, kan du plante rosmarin i en gryte. Selv en busk kan gi duftende blader til matlaging av en festrett. Men hvis du trenger å få mer rosmarin eller det ikke er ledig plass i huset for blomsterpotter, kan du dyrke rosmarin i hagen. Selv i midtbanen, allerede i det første leveåret, vil en ung busk gi en avling hvis du følger plantingsanbefalingene. Og riktig pleie vil sikre en god overvintring av flerårige krydder..

Hvordan og når er det bedre å plante rosmarin i bakken

plante rosmarin i åpen markDen mest optimale måten å forplante rosmarin på i midten er vegetativ. Med tanke på at den varme perioden på året er kort der, er det bedre å kjøpe en stilk, kutte eller kutte. Det er mulig å plante dem på sengene i bakken ikke tidligere enn varmt vær setter inn, og frost passerer. I dette tilfellet, til høsten, vil en anstendig busk flagre i hagen.

Planting av rosmarin bør være i et godt opplyst område som er beskyttet mot trekk. Da blir krydderet mer aromatisk, og busken blir tykkere..

Det nytter ikke å bruke frøformering i det åpne feltet. Utviklingen av frøplanter vil ta lang tid. Med mindre du sår frø til frøplanter og lar plantene vokse under romforhold eller i et drivhus. Deretter må du så i februar, og plante frøplanter på sengene i mai..

Funksjoner ved omsorg for rosmarin i sengene i Moskva -regionen

rosmarin transplantert for vinteren i en gryteDe generelle reglene for pleie av krydder er bevart:

  • rettidig luking av senger og losning av radavstand;
  • vanlig, men moderat vanning, mens du fokuserer på værforhold (regn eller tørke);
  • toppdressing en gang i måneden: om våren – med nitrogen, om sommeren og høsten – med kaliumfosforgjødsel;
  • sanitær og formativ (om nødvendig) beskjæring av busker.

Men det som virkelig er viktig er overvintringen av rosmarin i Moskva -regionen og midtbanen. Hvis han i sør rolig går inn i vinteren uten ly, så kan han ikke klare seg uten ham under disse forholdene. Busker bør være godt beskyttet mot frysing. Eller du kan grave dem opp, plante dem i potter og ta dem med hjem..

Rosmarin i det åpne feltet på midtstripen

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă