15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan forplante Forsters plectrantus – vi dyrker et fargerikt teppe i potter og i et blomsterbed

Fortell meg hvordan du formerer Forsters plectrantus. En venn kjøpte seg en busk med veldig vakre spraglede blader. Siden jeg elsker disse plantene, begynte jeg umiddelbart å be om et “stykke”. Hvis vi kutter en kvist, vil det ta?

hvordan forplante plectrantus forster Langskudd av Forsters plectranthus, tett dekket med hvite og grønne blader, vil dekke potten med et spraglet teppe. For sitt elegante dekorative utseende og vedvarende upretensiøse natur, er planten populær blant blomsteroppdrettere. Hvis du også bestemmer deg for å plante vinduskarmen med frodige busker, bør du vite hvordan du formerer Forsters plectrantus. Men først, la oss bli bedre kjent med ham og finne ut hvorfor han likte ham så godt..

Beskrivelse av arten

Urteaktig flerårig er rett og slett uerstattelig, ikke bare for å vokse hjemme. Det er en av de raskest voksende plectranthus, som gjør at den kan brukes som en sesongbasert hageplante. Plantet i containere eller kar, vil det dekorere balkonger eller sommerverandaer. Forster vil organisk passe inn i blomsterbedet foran huset og fylle det tomme rommet mellom høye blomster med et fargerikt teppe. Utover sommeren kan buskene vokse skudd som er mer enn 1 m lange, mens de har det bra både i huset og på gaten.

Et særtrekk ved arten er ikke bare vedvarende karakter, men også den opprinnelige fargen. Ovate blader, rynkete og behagelige å ta på grunn av delikat pubescens, er dekorert med uregelmessige hvite flekker. Oftest er de plassert på kanten av arkplaten, og skaper et skinn av en kant. Selv om det ikke er mindre vakre varianter med flekker i midten av bladet, og til og med helt dekker noen av dem.

Den grasiøse skjønnheten understrekes av lang blomstring (nesten 3 måneder), når små børster med hvitblå blomster stiger litt over busken. I løpet av denne perioden kaster busken all sin styrke på stenglene, og variasjonen i løvet blir litt uskarpt.

Forster har flere underklasser som varierer i variabilitetens intensitet.. Blant dem brukes plectrantus oftere i blomsterbruk innendørs:

  • variert med kremflekker;plectranthus variert
  • kantet med en hvit kant på bladene.plectranthus lem

Hvordan forplante Forsters plectrantus

Hjemme, som alle varianter, forplantes Forster oftest vegetativt. Frømetoden er også mulig, men på grunn av varigheten og problemene vil vi ikke vurdere det.

plectranthus stilkDet er mye lettere og raskere å dyrke plectrantus fra stiklinger, spesielt siden stiklinger kan kuttes fra våren til slutten av sommeren. Men oftest gjøres dette om våren, fordi over tid blir den nedre delen av stilkene utsatt og busken mister sin prakt. Det kommer en flott tid å forynge det gamle eksemplaret ved å kutte av slike grener. Og toppene må settes i vann. Etter 2 uker vil røtter vises på dem, og unge plectrantus vil være klare til planting i en gryte. Voksne busker kan også deles om våren og plantes i separate blomsterpotter..

Hvordan kutte plectrantus – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă