15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke mikrogrønne hjemme – vitaminer hele året

Fortell oss hvordan du dyrker mikrogrønne hjemme? På grunn av noen helseproblemer har kostholdet nylig måttet endres drastisk. Først var det uvanlig for meg, men etter hvert satte jeg pris på smaken og fordelene med ferske grønnsaker og frukt. Og nylig prøvde jeg en salat med tilsetning av mikrogrønt, og jeg likte den veldig godt. Jeg ville kjøpe den i en butikk, men det viser seg at de ikke selger den her. Så vi vil vokse. Det gjenstår bare å finne ut hva som er bedre å plante frø, og hvilke planter som er egnet for dette..

hvordan dyrke mikrogrønne hjemme For tilhengere av et sunt kosthold er det slett ikke en hemmelighet hvordan man dyrker mikrogrønne hjemme. Det er mye mer næringsstoffer og vitaminer i den enn i fullt utviklede planter fra hagen. Det er en annen ubestridelig fordel: tilgjengelighet, hele året. Hvis du i vår- og sommerperioden fortsatt kan kjøpe eller velge ditt eget grøntområde, er det problematisk og veldig dyrt om vinteren. Men det er slett ikke vanskelig å få vitaminer direkte fra din egen vinduskarme. Mikrogrønt trenger ikke mye plass og spesiell omsorg, fordi de vokser raskt og kort tid. For dyrking kan du dessuten klare deg helt uten jord..

Mikrogrønt er unge spirer av grønnsaksavlinger (frokostblandinger, belgfrukter, grønnsaker og direkte greener). De kuttes til konsum i et par blader, når frøplantenes høyde når 5 cm. Mikrogrønt har en rikere smak, oftest med en liten tartnote. Hun er god i salater, supper og til og med smørbrød..

Hvilke avlinger er egnet for dyrking av mikrogrønt

mikrogrønn På hyllene til spesialforretninger kan du kjøpe ferdige blandinger med påskriften “Microgreen”. For eksempel forskjellige typer salat. Dette er imidlertid ikke alle planter som er egnet for spiring.. Nyttige og vitaminmikrogrønt kan fås fra følgende avlinger:

 • basilikum;
 • amarant;
 • ruccola;
 • sennep;
 • mangold;
 • brokkoli;
 • løk;
 • havre;
 • hvete;
 • spinat;
 • kikerter;
 • erter;
 • linser.

Men bønner er ikke egnet for spiring, fordi spirene deres inneholder giftige stoffer. Du bør ikke så frøene av gulrøtter, persille og dill – de spirer hardt, og spirene i seg selv er veldig tynne.

Hvordan dyrke mikrogrønt hjemme

I tillegg til plantemateriale, selger butikkene hele spesielle komplekser for spiring. De er rimelige, men du kan klare deg uten det ved å bruke alle tilgjengelige midler. Tomme plastbeholdere fra cottage cheese eller søtsaker, glassretter og generelt en grunne beholder kan tjene som en “seng”.

Når det gjelder metodene, det vil si at det er to alternativer for dyrking av mikrogrønt:

 1. I bakken. Det er bedre å bruke kjøpt jord eller forberede et løst underlag basert på hagemark. Den er godt fuktet og sådd av frø, og skaper drivhusforhold for spiring..voksende mikrogrønt på jord
 2. På en landløs måte. Jorda erstattes av bomull, burlap, gasbind. Resten er som vanlig. Frø legges på et rikelig fuktet sengetøy og dekkes med folie til spiring.landløs dyrking av mikrogrønt

Frø spirer også godt i kokosnøttsubstrat eller sphagnum. Men denne metoden har en ulempe – du må kjøpe de spesifiserte komponentene..

Voksende mikrogrønt på vann – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă