15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Idee til en lønnsom virksomhet – dyrking av trøfler hjemme

Hva skal til for å begynne å dyrke trøfler hjemme? Jeg vil først prøve i små mengder, så å si, for personlige formål, jeg elsker dem veldig godt. Og hvis vi lykkes, vil vi overføre det til en familiebedrift, gitt soppprisen, tror jeg at alle kostnader vil betale seg om et par år. Det eneste spørsmålet er hvor du kan dyrke dem, innendørs eller utendørs? I naturen vokser de tross alt under eiketrær, men hjemme, hvordan?

dyrking av trøfler hjemme Trøfler regnes som den mest verdifulle soppen, og saken er slett ikke i deres ernæringsmessige sammensetning, selv om soppen er veldig velsmakende. Det er bare at denne arten ikke vokser overalt i sitt naturlige miljø, og det er veldig vanskelig å finne den. Og å dyrke trøfler hjemme er en virkelig slitsom, plagsom og veldig kostbar prosess. Selv om det er verdt det, fordi prisen på slike sopp lar deg refundere alle kostnader, vil dette imidlertid ta mye tid..

Trøfler er en pungdyrsopp med en uvanlig tuberøs kropp, som en potet. De vokser under jorden og danner en mykorrhiza med rotsystemet til visse løvtrær, hovedsakelig med eik, hornbjelke, bøk eller hassel. Oftest dyrkes sorte trøfler kunstig. De er ikke så dyre som hvite, men mindre finurlige..

Å dyrke trøfler hjemme utendørs

dyrking av trøfler i det åpne feltet På det åpne feltet kan sopp bare dyrkes på sørlige breddegrader, der det er varmt om høsten. Trøfler elsker høy luftfuktighet, og for utvikling av mycel, i tillegg til partnertreet, er det nødvendig med en stabil temperatur på minst 22 ° C..

Å få plantemateriale på egen hånd er mye vanskeligere enn for sopp. I tillegg til å kjøpe mycel, er det nødvendig å infisere en passende plante med det, og først da vil det være en sjanse for en høst..

Først dyrkes mycorrhiza:

  • unge frøplanter av eik eller hassel ervervet;
  • smitte dem med trøffelmysel;
  • plante planter i en barnehage, alltid med sterile forhold;
  • om våren plantes eiketrær med mycel på røttene på et permanent sted og mulker godt.

Området for dyrking av trøfler må forberedes. Mens myceliet vokser, blir jorden fjernet for alt ugress, gravd godt, beriket med humus og kalsium.trøfler

Og den viktigste betingelsen er at surheten skal være minst 8. Under naturlige forhold overføres sporer ikke av vinden, men av dyr som spiser sopp. Når de er i magen, holder de seg i et surt miljø, og etter at dyrene tømmer tarmene, spirer de bare på steder der lignende forhold.

For å øke sjansene for suksess, er det bedre å kjøpe frøplanter som allerede er infisert med mycel og umiddelbart plante dem i åpen mark. Dette er veldig praktisk, spesielt hvis det ikke er mulig å organisere en steril barnehage for dyrking av mycorrhiza.

Hvordan dyrke trøfler kunstig innendørs

dyrking av trøfler i et drivhusHvis det ikke er plass til en eikelund på stedet, kan du dyrke sopp hjemme ved hjelp av kjellere og drivhus for dette. I stedet for en partnerplante kan mycorrhiza plantes på sagflis av eik. Og så transplanter myceliet til en spesiell jordblanding basert på torvunderlag, fallne blader og hakkede eikegrener.

Det er verdt å merke seg at både drivhuset og kjelleren må være nøye forberedt. De behandles med soppdrepende midler, gulvene blir betongert for å utelukke infeksjon med patogene sopp. Lokalene må ha belysning, ventilasjon og oppvarming for å kunne motta avlinger året rundt. I drivhus er taket i tillegg malt over for å beskytte soppen mot sollys. De trenger ikke lys og konstant belysning, fordi de vokser under jorden i naturen.

Oppsummert er det verdt å merke seg at uansett hvor trøflene skal dyrkes, på det åpne feltet eller i et drivhus, vil den første høsten ikke være tidligere enn om 4-5 år. Noen ganger må man vente dobbelt så lenge. Og i noen tilfeller slår myceliet ikke rot i det hele tatt, det er så finurlig. Men hvis alt går bra, kan du om et dusin år få en anstendig inntekt ved å selge sopp til restauranter.

Hvordan bli rik på å dyrke trøffelen utendørs

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă