15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av Afelandra – hvordan du raskt og enkelt får nye vakre busker

Fortell meg hvordan reproduksjonen av Afelandra foregår? En ung busk ble presentert for meg av ansatte på jobb, og for tredje året nå gleder det meg med blomstringen. Hjemme satte jeg potten på det mest iøynefallende stedet, og nå kan jeg ikke bare beundre planten, men også alle som går forbi. De første ordrene kom fra naboer – de ber om scions. Deretter bestilte vennene mine, etter å ha kommet på besøk. Ja, jeg hadde ikke noe imot å plante noen flere eksemplarer. Kan unge kvister kuttes og plantes? Den gamle busken er allerede stor nok, jeg byttet blomsterpotten flere ganger, samtidig vil jeg forynge litt. Må jeg sette stiklingene først i vannet, eller rote umiddelbart i bakken?

reproduksjon av afelandra Til tross for den ganske lunefulle naturen til den tropiske skjønnheten, drømmer mange blomsteroppdrettere om Afelandro. Og selv om det er krevende for vedlikehold og omsorg, er reproduksjonen av aphelandra ikke en komplisert prosedyre, ikke forskjellig fra andre innendørs blomster. Den raskeste og mest effektive måten å få en ung plante på er ved stiklinger. I tillegg er denne planten hjemme også i stand til å sette frø som spirer godt. Dermed kan du dyrke et dusin busker samtidig og gi bort eller selge til venner..

Hvordan og når du skal kutte Afelandra

Det er to måter å kutte en busk med nydelig dekorativt løvverk:

  1. Ark. Du bør finne en gren som blomsterstandene ikke har bundet seg på, og kutte av det unge bladet og fange akselknoppen. Dryss kuttet med kull og rot det i sand eller perlit. Du kan først putte den i vann, men i dette tilfellet råtner bladene ofte.forplantning av blader
  2. Apisk skjæring. For å gjøre dette trenger du topper fra unge skudd ca 10 cm lange med et par blader. De slår også rot i sand eller med tilsetning av løs jord..forplantning av apikale stiklinger

Skjæring er også en fin måte å forynge en gammel plante. Over tid mister busken sin dekorative effekt. Den frodige kronen begynner å gape med skallete flekker, fordi grenene er strukket ut og de nedre bladene faller av. Deretter kuttes planten, og stiklinger kuttes fra skuddene.

Formering av Afelandra med frø

Afelandra frøDet er bedre å så nyhøstede frø. Noen varianter blomstrer til høsten, mens andre modner frøene nærmere vinteren. De innsamlede frøene skal sås i en liten gjennomsiktig bolle, som lukkes med et lokk. Dette vil skape et drivhusmiljø og opprettholde et konstant fuktighetsnivå. Plantesubstratet må være løst. En blanding av sand og torv er egnet. I stedet for torv kan du ta løvjord. Drivhuset må ventileres med jevne mellomrom..

Afelandra frøplanterVoksne frøplanter må sorteres i separate kopper. På dette stadiet tilføres torvmark til underlaget, i tillegg til sand og løvjord. Om mulig kan du kjøpe en spesiell jordblanding til Afelandra. Med god omsorg og regelmessig fôring kan unge planter blomstre i det første leveåret..

Growing afelandra – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă