15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Badan -transplantasjon er en garanti for årlig blomstring i mange år

Fortell meg når badan -transplantasjonen utføres? En gang vokste jeg det selv fra frø, nå er buskene allerede 4 år gamle. I fjor la jeg merke til at halvparten av dem ikke blomstret, og resten hadde få stammer. Naboen sier at du må transplantere. Jeg rørte ikke min badan hele tiden, det var synd, så hele busker vokste. Bladene deres er vakre, men de vil virkelig at de skal blomstre. Når kan du transplantere – om våren eller høsten?

badan -transplantasjon Badan kan trygt kalles en primrose, fordi de brede bladene kommer til liv med den første vårsolen, og blomsterstengler stiger snart over dem. Dette er en av de mest upretensiøse avlingene, men for at den skal blomstre årlig, trenger du en periodisk transplantasjon av badan. En flerårig kan vokse på ett sted i opptil 15 år, men i løpet av denne tiden vokser busken sterkt og fortrenger alle naboer fullstendig. I tillegg vil en slik fortykket eng ikke glede deg med noe annet enn nydelige blader. Under trange forhold slutter bæret å blomstre, så det trenger definitivt en transplantasjon. Dermed kan du forynge planten, samt forplante den ved å dele den i divisjoner.

Når er det bedre å transplantere

når skal man transplantere badan Optimalisert av JPEGmini 3.12.0.3 0xfbaae32f

Badan tolererer transplantasjon godt og slår nesten alltid suksess på et nytt sted.. Du kan utføre prosedyren:

  • om våren, før blomstring;
  • om høsten, men senest i begynnelsen av oktober.

Noen gartnere transplanterer og deler busker selv om sommeren. Generelt er dette også et akseptabelt alternativ, men forutsatt at sommeren ikke er varm. Skyggeelskende røkelse etter sommerprosedyren kan begynne å skade og dø. Hvis det er et presserende behov for å transplantere det om sommeren, må buskene være skyggelagt og sjenerøst mulket.

Badan -transplantasjon trinn for trinn

Badan -transplantasjon sammen med divisjonRøttene til buskene går ikke for dypt ned i jorden, så selv den eldste busken vil være lett å grave.. For å flytte et anlegg til et nytt sted, må du:

  1. Grav i den gjengrodde busken i en sirkel, og går litt tilbake fra løvrosaetten.
  2. Lirke den av med en spade og ta den ut.
  3. Fjern jordrester forsiktig fra røttene, slik at du kan se hvor stikkontaktene deler seg.
  4. Riv av eller beskjær tørre blader med beskjæringssaks.
  5. Del busken i divisjoner (godt formede bladrosetter). Sterkt små bør ikke skilles – de er vanskelige å slå rot. Bedre å la dem stå på et eldre utsalgssted.
  6. For å forhindre sykdommer, skyll røttene i en svak løsning av kaliumpermanganat.
  7. På et nytt sted graver du et landingshull i henhold til størrelsen på divisjonene. Det bør være ledig plass innenfor en radius på 30 cm – bæret vokser raskt. Vann dem rikelig.
  8. Plant en badan og dyp rosettene til begynnelsen av bladene.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot badan, som transplanteres om høsten. Det anbefales å dekke slike busker med blader for vinteren. Det første året eller til og med to etter transplantasjonen kan ikke bæret blomstre. Men når den tilpasser seg et nytt sted, vil den gjenoppta sin nydelige blomstring igjen..

Dyrking og reproduksjon av badan – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă