15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi vokser brugmansia: trekk ved omsorg og reproduksjonsmetoder

Jeg ble presentert for en voksen brugmansia i et badekar. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med henne, for jeg har sett et slikt mirakel for første gang, og da ba mor om et “stykke”. Fortell meg hvordan du skal ta vare på brugmansia og hvordan du kan forplante den?

brugmansia Skjønnheten i brugmansia er en stor busk i form av et tre fra Solanaceae -familien. Planten skylder sin popularitet til utrolig vakre blomsterstander, som bokstavelig talt dekker busken, praktisk talt dekker løvet. Store halve meter grammofoner henger fra grenene i bunter og sprer en rik, tung aroma rundt dem.

Hjemlandet til brugmansia er de fuktige og varme tropene, men selv i det lokale klimaet vil det ikke være vanskelig å dyrke et vakkert tre. Gitt naturen til den elegante tropikeren, kan selv en uerfaren blomsterhandler håndtere pleie og reproduksjon av brugmansia.

Hvordan ta vare på brugmansia?

brugmansia i en gryte

For at en flerårig skal føle seg bra og glede seg over frodig blomstring, må den gi passende betingelser for utvikling, nemlig:

  1. Komfortabel temperatur. Om sommeren føles blomsten godt utendørs, men om vinteren må potten bringes innendørs. Minimumstemperaturverdiene for overvintrende brugmansia er 5-8 grader Celsius, med minusindikatorer dør den.
  2. God belysning. På et skyggefullt sted vil busken vokse løvverk, men dens viktigste dekorasjon blomstrer, du kan ikke vente.
  3. Næringsrik jord. Brugmansiya elsker fett og lett jord, derfor må underlaget inneholde humus, så vel som torv.
  4. Rikelig vanning. Om sommeren, spesielt når du er utendørs, bør du fukte jorden ofte, så snart det øverste laget tørker. På kvelden sprayer du løvet og unngår vanninntrengning på blomstene. I overvintringsforhold i et kjølig rom er vanningen redusert til et minimum, men hvis potten er i et varmt rom, forlater den forrige modusen.
  5. Vanlig fôring. Fra begynnelsen av våren til sen høst trenger blomsten kompleks gjødsel minst to ganger i måneden. På våren er det godt å vanne brugmansia med en mulleinløsning, og i blomstringstiden legge vekt på kaliumfosforgjødsel. Om vinteren er en enkelt toppdressing nok i en måned, men bare på betingelse av at busken ligger i dvale i et oppvarmet rom..
  6. Vårbeskjæring. Fra det andre leveåret må busken i mars måned beskjæres årlig. Fjern tørre og skadede skudd helt, og klipp de resterende sidegrene med en tredjedel, og stimuler dermed rikelig blomstring.

For å forhindre at grenene brytes under vekten av overflod av blomster, legg rekvisitter under dem. I tillegg er det nødvendig å unngå steder som blåses av vinden..

Reproduksjonsmetoder

stiklinger av brugmansia

Brugmansia reproduserer på tre måter:

  1. Frø. På begynnelsen av våren, så frø under en film, og når 5 sanne blader dannes på plantene, transplanter dem i separate potter.
  2. Stiklinger. I mars eller september, kutt av den ett år gamle grenen med knoppen, fjern bladene fra den og legg den i et glass vann. Når det dannes hvite prikker (rotknopper) på håndtaket, roter du det i bakken.
  3. Luftlag. For at røtter skal dannes på skuddet, er det nødvendig å velge fjorårets lignifiserte gren og kutte den i form av bokstaven V. Behandle kuttet med Kornevin og legg våt mose på den, pakk den med en film på toppen. Moss mosen med jevne mellomrom. Etter omtrent 2 måneder vil luftrøtter dukke opp, deretter kutte du grenen, fjerne bladene og plante i jorden.

Video om hvordan du dyrker brugmansia hjemme

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă