15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alt du trenger å vite om Zygocactus -transplantasjon

Et juletre fikk fra bestemoren min, i dag har busken allerede nådd en anstendig størrelse og passer ikke i en gryte. Etter min mening begynte han å blomstre enda sjeldnere på grunn av tettheten. Fortell meg når du kan transplantere zygocactus og hva slags jord han liker?

zygocactus -transplantasjon Zygocactus eller juletre er en av de mest populære innendørsplanter som ofte finnes på vinduskarmer. På grunn av sin upretensiøse natur, kan blomsten vokse under nesten alle forhold og behage rikelig blomstring hver vinter. Men med tiden blir busken større enn potten og øser opp alle næringsstoffene fra jorden, noe som påvirker ikke bare utseendet, men også blomstringen. I denne forbindelse er det viktig å periodisk fornye jorden og øke blomsterpottens størrelse slik at blomsten ikke mister sitt vakre dekorative utseende. Når er det bedre å starte en zygocactus -transplantasjon, hvor ofte det skal utføres, og hva slags jord han trenger, snakker vi om dette i dag.

Tid og hyppighet for overføringergammel busk

Som de fleste innendørs planter er den optimale tiden for transplantasjon av en Decembrist slutten av blomstringen, men for zygocactus faller den ikke midt i vårperioden, men litt tidligere, i februar (selv om det er tider da planten blomstrer til kl. Mars).

Med de siste knoppene i blomst, forbereder busken seg for pensjon, som varer i omtrent to måneder, og nå er det på tide å transplantere den.

Hyppigheten av transplantasjoner avhenger av blomstens alder:

  • unge zygocactus trenger en årlig endring av potte og jord;
  • voksne prøver trenger ikke å bli forstyrret så ofte – det er nok å lade dem på nytt hvert tredje år.

Valg av jord for zygocactusgrunning

Et juletre trenger en næringsrik og løs jord som “puster” godt og lar vann passere gjennom. Tung hagjord (uten blanding av løsende komponenter) er ikke egnet for planten: som en representant for sukkulenter tolererer ikke blomsten stillestående fuktighet, og slik jord beholder væske og tørker ut i lang tid.

Det mest egnede jordalternativet for zygocactus er en blanding basert på torv og perlit.

Decembrist vokser også godt i et underlag som består av følgende komponenter i like store mengder:

  • løvrike land;
  • sand;
  • torv;
  • torvjord.

Transplantasjonsfunksjonerbytte ut gryten

For å forhindre rotforfall må drenering legges i bunnen av blomsterpotten. Potten til zygocactus bør velges grunne, men brede nok, siden rotsystemet til blomsten ikke er veldig stort og vokser i bredden, og i en for romslig beholder kan blomstring ta lang tid. I tillegg tørker et stort volum jord ut lenger, noe som betyr at det er fare for sykdom i rotsystemet fra vannlogging..

Zygocactus transplantasjon video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă