15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nå vet du hvordan du skal behandle forgiftning – orchis, medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

Fortell oss, har orkisene virkelig medisinske egenskaper og kontraindikasjoner? Flere busker av denne planten ble gitt til meg av en nabo da hun plantet blomsterhagen. Jeg lette bare etter noe å plante i skyggen, for alle blomstene mine forsvinner der. Og orkisene har slått godt rot og har blomstret for andre år allerede. Jeg kalte ham “hunder” for interessante blomster, til jeg hørte at det var en medisinsk plante. Og hva er effekten? Og hvilke deler brukes til å lage medisiner – blomster, blader eller røtter?

orchis medisinske egenskaper og kontraindikasjoner Små rosetter av smale lange blader og peduncles med mange originale blomster ser ikke bare vakre ut, men er også medisinske planter. Kanskje er det ikke noe sted i vårt land hvor orkisene ikke ville vokse, hvis medisinske egenskaper og kontraindikasjoner lenge har blitt studert av urtemedisiner. Disse buskene inneholder faktisk en kraftig helbredende kraft, fordi de inneholder mange nyttige stoffer. Orchis er uunnværlig for mage og forkjølelse, og er også en “ambulanse” for matforgiftning.

Hvis du planlegger å bruke orchis til behandling, er det best å lete etter knoller eller frø med en gang. Å høste en plante ved høsting i skog og enger vil ikke fungere. Den er inkludert i Red Data Book som en truet art. Derfor er det bedre å plante en blomst i hagen din, spesielt siden den er ganske upretensiøs..

Orchis – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

orkis Planten tilhører orkide familien, som den også kalles “vill orkide”. Det er en tuberøs urteaktig flerårig med en liten rosett av mørkegrønne lansettformede blader. Arter med lilla flekker på bladplater ser spesielt vakre ut. Mot slutten av våren dukker det opp en høy, opptil 70 cm, piggformet peduncle med lilla eller kirsebærblomster fra midten av rosetten. Blomstringen varer nesten 2 uker og sprer en honningduft med et snev av vanilje i hele området.

For medisinske formål brukes bare orchis blomsterstander og knoller. Pulver (salep) lages av sistnevnte ved å male unge gulaktige knuter. Derimot kan stilker og løvverk ikke brukes til behandling. Det er ingenting nyttig i dem, dessuten vil et slikt avkok bare provosere forgiftning og oppkast..

Knollene inneholder de mest nyttige stoffene. Blant dem: mineraler, slim og essensiell olje, pektiner, kumarin og polysakkarider, quercitin, dextrin og mange andre..

Hva er effekten av orchis på kroppen

orchis medisinske egenskaper og kontraindikasjoner av knollerAlkohol og vanntinkturer og infusjoner tilberedes fra røttene og salep, som:

  • styrke immunsystemet;
  • normalisere menstruasjonssyklusen;
  • lindre forgiftning med mat og alkoholforgiftning;
  • slutte å blø;
  • behandle purulent betennelse og hudsykdommer;
  • styrker håret;
  • ødelegge forskjellige tarminfeksjoner.

Kan en plante være skadelig

orchis røtterOverraskende nok har orchis ingen kontraindikasjoner å bruke, bortsett fra individuell intoleranse. Det kan trygt gis til både voksne og barn, selvfølgelig etter å ha konsultert lege. Det eneste poenget er at slike tinkturer og avkok ikke anbefales å tas samtidig med preparater som inneholder tannin. Han ønsker ikke å bli parret med orchis, noe som forårsaker kvalme, diaré og ubalanse i tarmen..

Orkisens helbredende egenskaper

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă