15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal jeg plante jentedruer: optimal timing

Fortell meg når du skal plante jomfruer? Naboene har denne lianaen bare uforlignelig og har allerede vevd en ekte vegg mellom nettstedene våre. Min kone og jeg bestemte oss for å “gjerde av” med et slikt gjerde på den andre siden, og en nabo lovet å gi en frøplante til våren. For sikkerhets skyld kjøpte vi flere frø i butikken. Når er den beste tiden å plante frøplanter og så frø?

når man skal plante jomfruer Girlish druer er et skikkelig funn for de som elsker upretensiøse klatreplanter. Den vokser nesten overalt, dessuten veldig raskt, “klatrer” på hvilken som helst overflate, vintrer godt, er ikke krevende i omsorgen … Hva annet trengs for en “lat” hage? Kanskje, bortsett fra kanskje for å vite når du skal plante jomfruer. Oftest vises denne planten på stedet i form av en frøplante. Dette er den raskeste og enkleste måten å få en god busk på kort tid. Hvis du er interessert i en spesiell variant som ikke finnes i barnehager, er det fullt mulig å dyrke frøplanter hjemme ved å så frø. Det vil ikke være noen problemer med kjøpet av dette plantematerialet – det allmektige Internett vil alltid komme til unnsetning i søk.

Datoer for planting av frøplanter av jomfruer

plante en frøplante En flerårig liana er en upretensiøs plante, som også kan tilskrives unge frøplanter. Voksne, utviklede og sunne busker slår nesten godt rot, gitt forholdene i det lokale klimaet når de plantes.

Generelt kan villdrue frøplanter plantes på en av følgende måter:

  1. På midten av våren, etter at bakken varmes opp og frosten forsvinner (april-begynnelsen av mai). Vårplanting brukes oftest i den sentrale og nordlige banen. Så de unge druene vil ha nok tid til å vokse seg sterkere før kaldt vær og vinter begynner uten tap..
  2. Om høsten, men senest i midten av oktober og ikke mindre enn to uker før den første frosten. Høstplanting brukes hovedsakelig i de sørlige områdene, hvor vintrene ikke er spesielt strenge. Men selv her bør unge busker tilbringe den første vinteren under dekning..

Jorden må forberedes på forhånd – minst en uke før plantingen av frøplanten. Et dreneringslag skal helles i det gravde plantehullet. I stedet for utgravd jord er det bedre å fylle hullet med næringsrik jord: 2 deler hver av kompost og løvjord, 1 del sand, 2 ss. aske. Dette vil gjøre det mulig å klare seg uten ytterligere fôring av vinstokkene i tre år..

Når skal jeg plante jomfruer fra frø

Å dyrke dekorative vinstokker fra frø vil ta lengre tid, men dette er en flott mulighet til å få mange planter samtidig.. Såtid på åpen mark avhenger av hvor mye du er klar til å “tukle” med frøene:

  1. Det minste bryet blir høstsåing av frø i åpen mark. Det kan utføres før vinteren, i det siste tiåret av oktober, mens frøene ikke trenger å bli behandlet på forhånd. De vil tilbringe vinteren i kulden, noe som vil øke spiringen, og om våren vil de gi vennlige skudd.så frø i åpen mark
  2. For å utføre vårsåing er det bedre å utsette frøene for langsiktig stratifisering. Så for såing i mars, bør frøene sendes til kjøleskapet i januar. For å gjøre dette må de helles i en fuktig klutpose og legges i en pose eller brett. 3 dager før såing gjenstår det bare å suge frøene i vann og plante i potter. Frøplanter kan plantes i hagen på forsommeren..såing av frøplanter

Tilstanden for stratifisering anbefales av alle gartnere. Hvis du planter bare tørre frø om våren, kan de spire individuelt.

Den optimale timingen for å plante jentedruer – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă