15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse dill på en vinduskarme?

Hvert år fryser jeg greener til vinteren. Imidlertid vokste dill dårlig i år, og det var rett og slett ikke mer av det igjen for høsting. Jeg vil prøve å så frø i en gryte. Fortell meg hvordan du dyrker dill på en vinduskarme hjemme?

På kalde vinterkvelder vil du virkelig skjemme deg bort med vitaminer og legge til variasjon i ditt daglige kosthold ved å tilsette krydret dill i salaten din. Selvfølgelig kan friske urter kjøpes på markedet, men det er mer lønnsomt å så frø i potter. Med riktig tilnærming er det slett ikke vanskelig å dyrke dill på vinduskarmen din, det er nok å følge generelle anbefalinger.

dill i en gryte

Kanskje hovedpoenget for å få grønt hjemme er tilstedeværelsen av en solrik vinduskarme som er godt opplyst. Ellers må du installere ekstra belysning i form av spesielle lamper. I tillegg bør det tas hensyn til følgende faktorer:

  • velg riktig utvalg av dill;
  • forberede frø for såing;
  • velg en passende jord for planting;
  • sikre riktig stell av plantene.

Valg av dill og tilberedning av frø

ung dill

Når du velger en variant for å vokse på en vinduskarme, må du ta hensyn til modningsbetingelsene. Hvis du vil få greener så raskt som mulig, kan du bruke tidlig modning (Gribovsky) og tidlig modning av dill (Grenadier).

Sene dillvarianter (russisk størrelse, Gourmet), som har en frodig løvmasse, har også vist seg godt når de vokser på en vinduskarme..

Eksperter som driver med hjemmeavl av krydrede urter anbefaler å så flere typer dill samtidig. Tidlige varianter vil raskt vokse løvverk, men vil også raskt strekke seg ut og begynne å blomstre. Og de senere, selv om de vil “sitte” lenger i bakken, vil de glede seg med tykkere busker..

Dillfrø inneholder en stor mengde essensielle oljer, noe som gjør dem vanskelige å spire. Derfor bør de bli gjennomvåt i vann i 42 timer. Det anbefales å bruke varmt vann og bytte hver 6. time.

Hul dillfrø som har hevet seg til toppen bør plukkes og kastes..

Etter at frøene svulmer, dyppes de i en svak løsning av kaliumpermanganat i to til tre timer. La det tørke litt og spre det ut på stoffet..

Jordforberedelse og såing av frø

så frø

Legg et lag ekspandert leire i en beholder med hull for drenering av overflødig vann og tilsett næringsrik jord. Du kan bruke et kjøpt underlag eller blande jorda fra hagen med torv.

Legg de tilberedte frøene på en fuktet overflate, dryss litt med jord på toppen og dekk med folie. Etter spiring av frø fjernes filmen.

En avstand på ca 2 cm bør være igjen mellom frøene slik at plantene ikke drukner hverandre..

Omsorg for dillfrøplanter

unge frøplanter av dill

Frøplanter vannes regelmessig, slik at jorden ikke tørker ut. I tørr luft er ytterligere sprøyting nødvendig. For at frøplantene ikke skal strekke seg ut og vokse jevnt, blir beholderen vendt til solen hver dag..

En gang annenhver uke mates unge plantinger med kompleks gjødsel med en mineralsk sammensetning. Ferdige greener kan kuttes av på halvannen måned, og nye plantinger blir sådd på den ledige plassen..

Vi vokser dill på vinduskarmen – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă