15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke brokkoli på en frøplante og ikke-frøplante måte

Fortell meg hvordan du dyrker brokkoli? Tidligere plantet vi bare hvitkål, men nylig har barna våre blitt glad i brokkoli. På familierådet ble det bestemt at hjemmelagde grønnsaker er bedre enn kjøpte. Vi planlegger å plante brokkoli neste sesong. Har den noen særegenheter ved å vokse, eller er det som vanlig kål? Hvordan best å plante – frøplanter eller så umiddelbart i bakken?

hvordan dyrke brokkoli Brokkoli er en av de sunneste kåltypene som er anbefalt av ernæringsfysiologer. Det er ikke overraskende at nylig har mange gartnere blitt interessert i denne avlingen. Hennes uvanlige utseende setter ikke spor i dyrking i det hele tatt. Selv en nybegynner sommerboer kan få en avling av nyttige krøllete hoder hvis du vet hvordan du dyrker brokkoli. Denne planten er upretensiøs og vil ikke forårsake store problemer. Tatt i betraktning alle nyansene ved planting, er en god høst av en sunn grønnsak garantert..

Så, som de fleste hageavlinger, er det to måter å plante brokkoli på:

  • såing av frø til frøplanter;
  • så i åpen mark.

Hvordan og når er det bedre å gjøre det, la oss se nærmere på..

Voksende brokkoli frøplanter

Frøplante -metoden lar deg bringe høsttiden nærmere. Hvis du har et drivhus, kan du begynne å så frø allerede i mars. Tidlig planting innebærer dyrking av frøplanter i drivhusforhold. Men hvis du sår frø i april, kan plantene plantes umiddelbart i hagen.

Frø må tilberedes før såing:

  1. Soak vekselvis et kvarter i varmt og kaldt vann.
  2. Bløtlegg en dag i en vekststimulator.
  3. Oppbevares ved lav temperatur en dag til (i kjøleskapet).

Det er best å så brokkoli i separate kopper med en gang. Rotsystemet til en ung plante tolererer ikke godt å transplantere.

Frøene trenger ikke å være dypt begravet, det er nok å drysse dem lett. For første gang holdes avlinger under en film, på et varmt sted. Når skudd vises, bør temperaturen reduseres til 10 grader Celsius. Et slikt regime er viktig i den første uken av plantene, så blir de returnert til et varmt sted igjen. Frøplanter bør vannes regelmessig, men ikke for mye, ellers blir de syke med et svart bein. Etter omtrent en måned, når brokkolien har 4 blader, kan den plantes på et permanent sted..

Hvordan dyrke brokkoli på en frøfri måte?

Brokkoli vokser ganske raskt: på litt mindre enn 3 måneder er høsten klar til å bli høstet og konsumert. Frø kan sås direkte i åpen mark, de får tid til å vokse, og kålhodene kan modnes til høsten. Før du sår i hagen, bør frøene også være forberedt på å fremskynde spiring..

Riktig tidspunkt for såing er fra mai til juni. Jorda på dette tidspunktet er allerede oppvarmet nok, og temperaturen er stabil..

Noen gartnere sår frø i en felles hageseng, og dykker deretter. Men det vil være mer praktisk å umiddelbart lage “personlige” hull, og la en avstand på 50 cm være mellom dem. I hver må du plassere 2-3 frø, med en margin, hvis ikke alle klekkes. Hvis alle spirer, trenger du bare å velge den sterkeste frøplanten. Resten kan fjernes ved beskjæring. Ved regelmessig vanning, luke og periodisk mating av plantene vil det på slutten av sommeren være mulig å kutte kålhodene.

Video om dyrking av brokkoli -frøplanter

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă