15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Egenskapene til sitronmelisse i te – hvorfor er en drink med smak?

Hva er egenskapene til sitronmelisse i te? Jeg elsker lukten og legger alltid et par blader til grønn te. Og på en eller annen måte var han ikke der, så i et par dager drakk jeg nettopp brygget sitronmelisse. Jeg la merke til at i løpet av denne tiden tok jeg ikke piller for blodtrykk, selv om jeg har lidd av hypertensjon i flere år. Dette betyr at naboen fortalte sannheten om at urten helbreder. Hva annet “kan” melissa?

egenskapene til sitronmelisse i te

Frodige busker med behagelige berøringsblader som ser ut som mynte, men med sitronduft, finnes ofte i hagen. Denne sitronmelissen er en unik plante, ikke bare kjent som et tilsetningsstoff til te, men også som en medisinsk urt. Den helbredende kraften ble lagt merke til i antikken, men til i dag er sitronmelisse mye brukt i folkemedisin. Oftest blir det konsumert i form av et avkok eller te laget av en frisk eller tørket plante. Egenskapene til sitronmelisse i te går ikke tapt fra dette, men forsterkes bare. Det er trygt å si om henne at medisinen kan være velsmakende. Ved å tilsette litt sukker kan du få en duftende, behagelig og helbredende te. Det vil ikke bare slukke tørsten din, men også hjelpe til med å takle mange sykdommer eller forhindre dem. Hvordan fungerer sitronmelisse på menneskekroppen??

Egenskaper av sitronmelisse i te

Melissa Te laget av blader og kvister av duftende sitronmelisse har en rekke medisinske egenskaper, nemlig:

  • fungerer som et diaforetisk og vanndrivende middel;
  • beroliger nervesystemet, lindrer depresjon, lindrer tretthet;
  • normaliserer søvn;
  • styrker immunsystemet;
  • senker høyt blodtrykk;
  • lindrer knebling;
  • hjelper til med å bli kvitt hodepine og menstruasjonssmerter, migrene;
  • renser tarmene;
  • eliminerer forstoppelse;
  • fungerer som et antiinflammatorisk og antimikrobielt middel.

Den maksimale mengden næringsstoffer finnes i skuddene og bladene til sitronmelisse, samlet før blomstring. I tillegg vil denne urten være mer duftende..

Du kan brygge te fra fersk eller tørket sitronmelisse. Sunt og velsmakende, det blir både varmt og kaldt. Men det er bedre å begrense dagspengene til 3 glass..

Kan alle drikke sitronmelisse

sitronmelisseTil tross for de store fordelene, bør du i noen tilfeller minimere bruken av sitronmelisse eller forlate den helt. Først og fremst gjelder dette for hypotensive pasienter, fordi planten har evnen til å senke blodtrykket. Sitronmelisse vil bare forverre tilstanden deres. Individuell intoleranse er også mulig. Derfor er det viktig å teste reaksjonen først ved å drikke en liten mengde te..

I tillegg, på grunn av den beroligende effekten av sitronmelisse på nervesystemet, må du være forsiktig når du tar beroligende midler. Kanskje det er verdt å stoppe valget ditt på ett alternativ. Men det ville være bedre å besøke legen først..

Video om de medisinske egenskapene til sitronmelisse

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă