15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Berusende og giftig, men så nyttig vill rosmarin – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

Fortell meg, hjelper virkelig rosmarin med hoste, medisinske egenskaper og kontraindikasjoner for denne planten, hvilke sykdommer gjelder fortsatt? Min mann har kronisk bronkitt, lider av anfall av tørr hoste, sputum blader tungt. Medisinene har allerede blitt endret flere ganger, de hjelper ikke, bare midlertidig lindring, og deretter disse angrepene igjen. En nabo rådet meg til å prøve vill rosmarin, men jeg hørte at det er veldig giftig.

rosmarin medisinske egenskaper og kontraindikasjoner Denne sumpboeren kan ofte bli funnet i hagen, fordi eviggrønne busker ser spektakulære ut, spesielt når delikate hvite blomster blomstrer. Anlegget var imidlertid ikke kjent for sin dekorativitet. Ledum – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner av denne urten har vært mye og lenge brukt i folkemedisin. Og alt på grunn av den høye mengden spesifikke essensielle oljer som finnes i blader, kvister og blomster. Det var de som ga vill rosmarin med en unik, skarp og til og med litt ubehagelig aroma. Men samtidig kan oljer og andre nyttige stoffer også gjøre en god jobb og redde oss fra ulike sykdommer..

Ledum – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

vill rosmarin Under naturlige forhold vil en plante fra lyngfamilien smelte i torvmyrer – den er veldig glad i fuktig og sur jord. Avhengig av arten kan vill rosmarin være omtrent 20 cm høy eller overstige 1 m. Men alle varianter er eviggrønne og danner forgrenede busker med oppreist stilk og et dypt forgrenet rotsystem. Kvistene er dekket med smale mørkegrønne blader, hvis kanter er krøllet nedover. Både bladplatens underside og unge skudd er dekket med pubescens..

På slutten av våren blomstrer vill rosmarin i små blomster, samlet i blomsterblomstrende blomster med en søt og ganske enkelt overveldende lukt. Den vanligste er hvit rosmarin, men det finnes typer med krem ​​og rosa blomster..myr rosmarin

Hele luftdelen av anlegget inneholder mange nyttige stoffer:

 • essensielle oljer;
 • tanniner;
 • flavonoider;
 • forskjellige syrer;
 • mineraler;
 • vitaminer;
 • enzymer.

Blad, sammen med skudd, høstes om våren eller forsommeren, når vill rosmarin blomstrer. Det var i denne perioden de inneholder de mest essensielle oljene, og den høyeste prosentandelen av dem finnes i ung vekst..

Hvordan vill rosmarin virker på menneskekroppen

tørket rosmarinTe, avkok, infusjoner, tinkturer, oljer og til og med salver og dråper er laget av kvister og blader. Disse midlene hjelper til med behandling av ulike sykdommer, nemlig:

 • fremme utskillelse av slim og lette forløpet av bronkitt, tuberkulose og kikhoste;
 • lindre kløe og betennelse på huden, spesielt etter et insektbitt;
 • opprettholde saltbalansen ved å stimulere svette og vannlating;
 • stoppe inflammatoriske prosesser i kroppen, som har en bakteriedrepende og desinfiserende effekt;
 • utvide blodårene og ha hypotensive egenskaper.

Den mest effektive rosmarin ved sykdommer i luftveiene, samt sykdommer i hud og ledd. Det tas også i den komplekse behandlingen av diabetes mellitus, hypertensjon, dysenteri..

I hvilke tilfeller er det umulig å bruke rosmarin til behandling

vill rosmarinFør du starter behandlingen, er det verdt å huske at vill rosmarin fortsatt tilhører giftige planter. Duften av blomstene forårsaker hodepine og forvirring. De samme symptomene kan vises når du tar midler fra vill rosmarin, hvis du er allergisk mot det..

I tillegg anbefales det ikke å gi slike medisinske infusjoner til barn, gravide og ammende kvinner. Det er strengt forbudt å bruke rosmarin i nærvær av alvorlige lever- og nyreproblemer (hepatitt og glomerulonefrit). Og også for hypotoniske pasienter på grunn av egenskapene til vill rosmarin for å senke blodtrykket.

Hva er mosen ledum kjent for?

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel