15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilke vitaminer er i epler, og hvordan er de nyttige?

Hvilke vitaminer er i epler? Selv i tidlig barndom sa mor alltid at disse fruktene er de mest nyttige. Epler var alltid på bordet vårt, og de var ekte, hjemmelagde, da vi plukket dem i hagen vår. Jeg leste at det er mange nyttige stoffer i frukt. Det ville være interessant å vite hvilket vitamin de inneholder mest..

hvilke vitaminer er i epler Mye har blitt sagt og skrevet om fordelene med epler, og deres popularitet er velfortjent. Hvilke andre frukter kan du spise hele året uten å tvile på kvaliteten? Selvfølgelig er det mange importerte epler i hyllene i supermarkeder, men hvorfor er våre verre? Duftende, saftig, knasende og samtidig kalorifattig – dette er en ekte vitaminbombe! Når de lagres riktig, kan de ligge til neste høst uten å miste smak og ernæringsmessige egenskaper. Hvorfor er disse fruktene så nyttige, og hvilke vitaminer er det i epler??

Les artikkelen om emnet: fordelene med kirsebær for kroppen!

Effekten av epler på menneskekroppen

fordelene med epler Utvilsomt er epler mest fordelaktige om vinteren, da vitamin dietten på grunn av naturlige årsaker er begrenset. De er et universelt middel for vitaminmangel, og styrker også kroppen som helhet. Regelmessig inntak av disse fiberrike fruktene vil normalisere fordøyelsen og senke kolesterolet. I tillegg “starter” søtmassen hjernens prosesser. Og fruktene hjelper til med å bli kvitt skadelige stoffer – akkumulerte giftstoffer og giftstoffer. De vil også hjelpe med sykdommer i nyrene, skjoldbruskkjertelen, hjerte og nerver..

Du bør ikke bli for revet med frukt – det er nok å spise tre stykker om dagen, helst av forskjellige varianter. Dessuten bør dette gjøres et par timer etter hovedmåltidet eller en halv time før det..

Hvilke vitaminer er i epler?

vitaminsammensetning av epleVitaminsammensetningen av eplet er mangfoldig, men mest av alt inneholder de vitaminer fra gruppe C og PP. I tillegg til dem er det en hel gruppe vitamin B, samt K, A og C.

Av mineralene er kalium dominerende i mengde. På andre og tredje plass ligger henholdsvis kalsium og fosfor. Er også en del av magnesium, svovel, bor.

Hovedandelen av den kjemiske sammensetningen (80%) tilhører vann.

Hvordan velge de sunneste eplene?

de sunneste epleneAlle epler er velsmakende og sunne, men sammensetningen er ikke ensartet. Det avhenger av sorten, modenheten og til og med hvor avlingen dyrkes. I denne forbindelse dominerer forskjellige nyttige stoffer i forskjellige arter, for eksempel:

  • i sure epler, det maksimale innholdet av “surt” vitamin C;
  • grønne epler er rike på jern;
  • det er mye glukose i epler av røde varianter;
  • gule frukter er gode for synet;
  • varianter med en uttalt aroma har antimikrobielle egenskaper;
  • vill frukt kjennetegnes ved sin forbedrede antiinflammatoriske effekt.

Les også artikkelen om emnet: stikkelsbær – helsemessige fordeler og skader!

Helsefordeler videoer

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel