15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gressmansjett – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner for Guds tåre

Fortell oss, hva er de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene til urtemannen? De siste seks månedene jeg har blitt plaget av migrene, hjelper pillene annenhver gang. Min behandlende lege rådet meg til å drikke infusjoner og te fra mansjetten, sier han, de vil bringe trykket tilbake til det normale og angrepene vil bli mindre hyppige. Er det mulig å samle denne planten selv, hvordan den ser ut og hvilke andre sykdommer den behandler?

urtemansjett medisinske egenskaper og kontraindikasjoner De runde bladene er brettet i form av en kopp og om morgenen akkumulerer de livgivende fuktighet, som planten kalles himmelsk dugg eller Guds tåre. Dette er en mansjett urt, medisinske egenskaper og kontraindikasjoner som er allment kjent blant urtemedisiner, og ikke bare. Kulturens røtter og blader inneholder mange nyttige stoffer, takket være at urten har en helbredende effekt på kroppen. Og selv om den ennå ikke har fått offisiell anerkjennelse, har mansjetten allerede begynt å bli brukt til produksjon av kosttilskudd. Hva er så verdifullt med denne vakre planten?

Gressmansjett – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

mansjett Du kan møte mansjetten nesten overalt – både i skogen og på engen. Den vokser i form av en lav busk med tynne krypskudd. Runde puberblader stiger over dem på lange petioles. Kantene er litt delt inn i avrundede fliker med hakkede kanter, men ikke helt. Selve platen monteres i form av et trekkspill og ruller opp til midten og danner en trakt. Det er i det fuktighet samles opp fra nedbør eller frigjøres av planten selv. I juni og september blomstrer mansjetten med små gulgrønne blomster, og i august modnes frøene.

Mansjetten inneholder mye tanniner, vitamin C og mikroelementer: mangan, sink, bor, jern. Den inneholder også steroider, flavonoider, lipider, kumariner.

Det er over 30 kultursorter. De fleste av dem vokser i naturen. Noen, for eksempel rød-peted, alpine og myk mansjett, er plantet som en prydplante i blomsterbed. Men for medisinske formål brukes bare en type – en vanlig mansjett.

Hvordan fungerer mansjetten på kroppen

nyttige egenskaper ved mansjettenBåde løvpartiet, inkludert blomsterstandene, og plantens rhizom har helbredende egenskaper. Te, tinkturer, infusjoner og avkok tilberedes av dem, som:

  • øke immuniteten;
  • lindre betennelse;
  • akselerere helbredelsen av sår og kutt;
  • regulere metabolisme, kolesterol og blodsukkernivå;
  • styrke blodårene;
  • har en mild smertestillende effekt;
  • lindre symptomer på toksikose hos gravide;
  • stimulere amming;
  • fjerne slim fra bronkiene.

Hvem bør ikke ta mansjettbaserte produkter

tørket mansjettDet mest interessante er at avkok og infusjoner fra “gudens tåre” kan tas av nesten alle. Den eneste alvorlige kontraindikasjonen er tilstedeværelsen av individuell intoleranse. Ikke la deg rive med mansjetten til gravide, slik at dette ikke fører til overskudd av steroider. Og med høy blodpropp er det bedre å nekte det. I andre tilfeller kan du drikke medisiner fra mansjetten. Men det er lurt å først rådføre seg med legen din..

Hvorfor er mansjetten nyttig?

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel