15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved planting av iris: når, hvor og hvordan

Jeg tok ut noen gjerninger av lenge ønsket iriser med vakker farge, men det er nesten vinter på gaten vår. Fortell meg hvordan du planter iris riktig, og er det mulig å midlertidig (til våren) legge dem i potter?

hvordan plante iris Selv på et kombinert blomsterbed er iriser alltid de første som fanger øyet, og når de vokser i separate komposisjoner, er det vanskelig å fjerne øynene fra disse kjekke mennene. Smale høye blader, lange stammer, store elegante blomsterstander med et stort utvalg farger vil bli en ekte dekorasjon av stedet. I tillegg krever disse flerårige blomstene ikke konstant oppmerksomhet: de vokser på ett sted i opptil 5 år, og noen varianter – dobbelt så lang. La oss snakke om hvordan å plante iris riktig slik at de beholder sin dekorative effekt i lang tid og dekorere blomsterbedet. Les: Når du skal transplantere iris om våren?

Når skal man plante?plante iris

Du kan begynne å plante iris:

  1. Sommer. Hvis plantematerialet (kutt, lagdeling eller vifte) tas fra voksne busker, bør dette gjøres to uker etter slutten av blomstringen. På dette tidspunktet har det allerede blitt dannet nye koblinger på jordstenglene, men røttene deres er selv i begynnelsen, og blomsterknoppene har ennå ikke knyttet seg.
  2. Om høsten. Det er nødvendig å fullføre plantingen senest i midten av september, slik at irisene rekker å slå rot før den første frosten. Plantematerialet må allerede ha dannet blomsterknopper og et utviklet rotsystem..
  3. Om våren. Plantingen av iris begynner i slutten av april – begynnelsen av mai, når jorden varmes godt opp.

Oftest formeres iris etter blomstring eller høst – slik klarer unge planter å slå rot og vokse seg sterkere før vinteren og blomstre i neste sesong.

Hvis iris ble mottatt sent på høsten, må den plantes i en gryte og settes i en kjeller for vinteren. En slik plante er plantet på et blomsterbed om våren..

Hvor å plante?hvor du skal plante

For iris er det nødvendig å velge et godt opplyst sted der stagnasjon av vann er utelukket. Trekkområder bør også unngås..

Stauder vokser godt i nesten hvilken som helst jord, men de foretrekker fruktbar jord. Tung leirjord er lite egnet for dyrking av slike planter..

Tung jord bør fortynnes med torv og sand, lett sandjord bør tilsettes med leirjord, og dårlig jord bør anrikes med organisk materiale et år før planting av iris, i tillegg tilsetning av mineralgjødsel under planting. Alkalisk jordkalk.

Hvordan plante?landingsmønster

For å plante iris må du grave et grunt hull og sette en liten haug i midten. Sett iris på en haug, rett jordstenglene slik at de er jevnt plassert på sidene av høyden. Toppen bør forbli over jordoverflaten for å forhindre at planten råtner. Når du planter løkiriser, bør pæren utdypes til to av dens høyder..

Unntaket er skjegg iriser – de er begravet et par centimeter, i tillegg mulket ovenfra.

Å velge og plante iris riktig – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel