15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Slik spiser du selleri: forbereder salater, første og andre kurs

Tips om hvordan du spiser selleri? Nylig begynte jeg å ha mageproblemer, og nyrene begynte å leke. Legene foreskrev meg å konsumere selleri hver dag, men i mitt rush glemte jeg å spesifisere i hvilken form. Generelt elsker jeg greener, spesielt koriander, men på en eller annen måte slapp jeg å prøve denne kulturen.

hvordan spise selleri Som du vet, er greener til stor nytte for kroppen. Her og fiber, og en rik sammensetning av sporstoffer, samt en original smak og aroma. Dette gjelder også selleri – en unik kultur som ikke bare kan slukke appetitten, men også helbrede. På grunn av vitaminene og mineralene den inneholder, brukes selleri ofte i folkemedisin. Det fungerer som en slags antialdringsmiddel, eller rettere sagt, det senker aldring. I tillegg kan regelmessig inntak av kulturen lindre tilstanden og hjelpe i kompleks behandling av visse sykdommer. Disse inkluderer nervesykdommer, magesykdommer, nyrer, problemer med øynene, blodtrykk og blodårer. I denne forbindelse oppstår ofte spørsmålet om hvordan du skal spise selleri. Naturligvis er det best å bruke ferskt krydder til medisinske formål, men ikke glem plantens gastronomiske verdi. Hva kan man lage av selleri og hvordan man spiser det?

Hvordan spise selleri: topper eller røtter?

Det er bemerkelsesverdig at alle deler av denne rotgrønnsaken er spiselige. Blader tilsettes salater og konserver. Saftige lange petioles vil tjene som en egen rett eller også komme godt med en salat. Og rotsorter vil også glede deg over store, velduftende frukter. De kan kokes eller stekes.

Så, som vi allerede har funnet ut, kan du spise selleri:

  • rå;
  • koke fruktene;
  • steke den overjordiske delen.

I tillegg brukes fersk juice fra den grønne delen av planten også til behandling..

Hvordan spise selleri rå?

sellerisalat De saftige stilkene lager en deilig salat når de kuttes og krydres med olivenolje. Du kan også legge til andre ingredienser til dem: blader av selleri, sitronsaft og krydder..

Petioles fungerer også som en fantastisk siderett som du kan spise ved å dyppe i:

  • sauser;
  • fløtesuppe;
  • hummus (kikerterpuré);
  • peanøttsmør;
  • salatdressinger;
  • yoghurt;
  • kremost.

Hvordan lage selleri?

sellerisuppeBåde frukt og grønt kan varmebehandles. Sellerisuppe tilberedt i storfekjøttbuljong fra rotgrønnsaker med tilsetning av smør vil varme deg på en kald vinterkveld.

Steking av dem i vegetabilsk olje vil bidra til å myke opp de fibrøse stilkene. Slik oppnås en original tilbehør til pasta eller ris..

Her er det – selleri. Med en rik smak og lukt, er den i stand til å diversifisere menyen, og også gi fordeler for kroppen. Kjøp bare ferske grønnsaker fra butikker eller dyrk dem på nettstedet ditt. Og velsigne deg.

Video om hvordan du lager sellerikoteletter

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel