15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal jeg plante myriris – et naturlig damfilter

Fortell meg når du skal plante myriris? Om sommeren var jeg på et sanatorium ved elvebredden, og der så jeg disse blomstene for første gang. Jeg elsker gult veldig godt, men jeg har aldri sett slike iriser. De er mykere enn de som vokser i hagen min. Jeg var ivrig etter å kjøpe en til meg selv og fant til og med jordstengler på Internett. Du kan kjøpe og plante dem nå, eller det er bedre å vente til våren?

når du skal plante sumpiris Sumpiris vil vokse der de fleste blomster rett og slett ikke vil overleve. Oversvømmede områder, tung sur jord og til og med bredden og det grunne vannet i reservoarer … Dette er det han elsker, men når du velger når du skal plante myriris, bør du vite hva det er og hvordan det vokser.

Kjennetegn

sump iris I naturen vokser en urteaktig flerårig halvparten i vann, skjuler en del av stammen og rhizomet i den. Den er horisontal, med mange ekstra røtter, og nyrene dannes fra siden. Derfor sprer iris seg raskt og blir den dominerende planten. Han beholdt denne evnen i dyrking, og okkuperte aggressivt og raskt territoriet, nesten som en ugress. Imidlertid vil slike mengder bare være i nærvær av tilstrekkelig fuktighet. De ideelle vekstforholdene for myriris er fuktig jord og delvis skygge.

Irisblader er lange og smale, xiphoid, med langsgående vener. I vann kan de nå en lengde på opptil 2 m, men peduncle er enda lengre. På toppen blomstrer en grasiøs lys gul blomst med 6 kronblad. Imidlertid er det også hagehybrider av farger som ikke er karakteristiske for en naturlig type:

  • syrin;
  • blå;
  • hvit.

Utad ligner blomsten veldig på calamus, og derfor ble den kalt falsk eller calamus. Det har også helbredende kraft og er mye brukt i medisin og kosmetologi. I tillegg er marsh iris et naturlig filter for vannforekomster. Det renser dem for ulike typer forurensning..

Når skal jeg plante myriris

marsh iris cutNår du planlegger plantingen av en plante, er det verdt å vurdere dens fuktighetselskende natur. Selv om iris vokser raskt, trenger den mye vann for dette. Derfor er den mest gunstige perioden for å plante en blomst våren, når jorda ennå ikke er tørket ut av den varme sommersolen, som om høsten..

Det er bedre å plante tidlig på våren, før aktiv vekst begynner. Det er mulig litt senere, men det viktigste er å ha tid før iris begynner å danne knopper. Men du kan plante og dele en voksen busk om høsten..

Gitt rhizoms horisontale plassering, bør den plantes liggende. Hvis dette er bredden av et reservoar, påføres delenka ganske enkelt med småstein, uten å bruke jord.

Vårplanting av irismyr i et tjern – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel