15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stromants blader tørker – hva skjer og hvordan du kan hjelpe en blomst

Hjelp og fortell meg hva jeg skal gjøre hvis bladene på stromanten tørker. I fjor tok jeg denne langmodige blomsten fra jobben, der busken døde trygt. Hun transplanterte, elsket og elsket, og nå ble han levende igjen. Men vi dro til sjøen i to uker med familien vår, og da jeg kom tilbake så jeg at de nedre bladene allerede hadde falt av. Bestemoren vannet blomstene, alle lever og har det bra, bortsett fra stromanten. Hva kan være årsaken og hvordan du kan redde henne?

bladene på stromanten tørker Det er vanskelig å finne en verdig rival blant innendørs planter for den vakre stromanten. De originale bladene vil glede deg med en edel glans og variert farge. Imidlertid skjer det noen ganger at bladene på stromanten tørker og busken mister sin dekorative effekt. Tørre flekker på det nydelige bladverket er umiddelbart merkbare, i tillegg fører dette oftest til at platen dør helt. Det er ikke nok å merke til rett tid at noe er galt med blomsten. Det er også nødvendig å fastslå hvorfor dette skjer og velge riktig måte å frelse på..

Hvis stromante allerede er flere år gammel og bare de nedre bladene har begynt å tørke ut, er dette normalt. Gamle blader dør over tid. Men når tørking berører hele løvhetten, må man se etter årsaken.

Stromants blader tørker opp – mulige årsaker til problemet

årsaker til bladtørking Generelt er denne kulturen ikke spesielt lunefull, dessuten blir den sjelden syk, har god motstand mot sopp og infeksjoner. Hvis du gir den varme, fuktighet og diffust lys, kan du vokse en frodig, vakker busk. Men eventuelle feil i omsorgen eller en endring i betingelsene for internering påvirker umiddelbart platenes tilstand. Som andre planter fungerer den som en slags indikator som viser om blomsten er sunn eller mangler noe..

Oftest begynner stromanten å tørke ut som følge av:

  • mangel på eller for mye belysning;
  • lav romtemperatur;
  • mangel på fuktighet, både i bakken og i luften;
  • Overfôring med gjødsel;
  • ingen transplantasjon.

Hvordan belysning og temperatur påvirker bladets tilstand

busken er frossenGitt den spraglede fargen, trenger stromante god belysning, ellers mister fargen metningen. Bladene blir først bleke, så strekker de seg og tørker ut. Samtidig er direkte sollys kontraindisert for busken. De brenner stygge flekker på tallerkenen, mens arket ikke lenger vil komme seg..

Det ideelle stedet for en stromant er vest- eller østvinduet. I sør vil det ha for mye lys og må skyggelegges. På den nordlige vinduskarmen er det mørkt for henne, og busken vil ikke overleve uten tilleggsbelysning..

Stromanta elsker varme og tåler ikke plutselige svingninger i temperaturverdiene. Hun vil definitivt reagere på dette med tørre flekker på løvet. Og når temperaturen faller under 18 – 15 °, vil varmen dø helt.

Fuktighetskrav

tørre bladspisserDet er ikke overraskende at de mest frodige buskene vokser i florariet, fordi stromanta er veldig glad i fuktighet. Jorden i potten skal ikke tørke ut, derfor bør den vannes regelmessig, spesielt om sommeren. Om vinteren, hvis rommet er kjølig, vil vanning være litt sjeldnere. Det er verdt å ta vare på den høye luftfuktigheten, ofte sprøyting av blomsten. I oppvarmingssesongen kan du til og med legge potten på en pall med våt mose eller småstein. I tørr luft vil spissene på bladene være de første som reagerer – de tørker ut.

Topp dressing og transplantasjon

stromant uten transplantasjonStromanten vokser raskt nok og trenger en transplantasjon hvert år. Det er nok å plante om voksne prøver minst hvert tredje år. Hvis dette ikke er gjort, vil jorden bli komprimert og vann vil ikke strømme godt til røttene. Som et resultat vil busken begynne å tørke ut..

Men hvis løvet først skiftet farge og fikk en brunaktig fargetone, er det et overskudd av gjødsel. Det er lett å “brenne” bladene ved å overskride doseringen eller med for hyppig fôring.

Hvordan ta vare på stromant – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel