15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi driver ut iris innen 8. mars: når og hvordan du gjør det riktig

Alle mine slektninger vet at jeg ikke er en stor fan av blomsterbuketter, og derfor prøver de å skjemme meg bort med levende planter i potter i ferien. I fjor mottok jeg for eksempel en fantastisk blomstrende iris fra mannen min. Jeg var engasjert i å tvinge hyacinter, men jeg visste ikke at blomstring av iris også kan kontrolleres. Fortell oss hva som er funksjonene ved å tvinge iris innen 8. mars, og når bør løkene plantes? Jeg vil eksperimentere med denne blomsten.

løk med spirer Blomstrende hyasinter og tulipaner i potter har lenge blitt brukt som gaver til kvinnedagen, men av en eller annen grunn blir store kjekke iriser ufortjent ignorert og helt forgjeves. Med riktig tilnærming er det ikke vanskelig å drive ut iris innen 8. mars, og det er fullt mulig selv i en leilighet.

For at stolte iriser skal blomstre tidlig på våren, må du følge spesifikke instruksjoner, som inkluderer følgende aktiviteter:

  • valg og forberedelse av kvalitetsfrømateriale;
  • overholdelse av landingsdatoer;
  • gir de nødvendige betingelsene for å tvinge.

Forbereder pærene for tvang

For vinterdestillasjon brukes bulbous typer iriser oftest. Selv om de er ganske krevende på vekstforhold, egner de seg godt til å kontrollere vekstprosesser og vil glede seg over sine delikate blomster. Hjemme brukes følgende varianter oftest fra løkfulle iriser:

  • Denford;denfords iris
  • varianter av mesh iris.iris nett

Pærer kan kjøpes uten problemer i blomsterbutikker, vanligvis på emballasjen til slike iriser er det en påskrift “for destillasjon”. I tillegg er gateblomster også egnet for dette formålet..

For å fjerne iris fra blomsterbedet om vinteren, må løkene graves ut før bladene visner helt, i begynnelsen av sommeren. Det tørkede frøet skal oppbevares i en måned ved høy temperatur (opptil 30 grader Celsius), deretter oppbevares i 20 måneder til i 20 grader, og den resterende tiden før planting skal oppbevares i et kjølig rom med en temperatur på ikke høyere enn 10 grader.

Når skal man plante?

Det er veldig enkelt å beregne tidspunktet for planting av iris: fra plantetidspunktet og direkte til blomstringen går det i gjennomsnitt 2,5 måneder (denne perioden kan forkortes eller forlenges avhengig av betingelsene for plantevedlikehold).

Irisene plantet i det tredje tiåret i desember vil blomstre i tide til 8. mars.

Betingelser for å tvinge planteriris spire

Det er bedre å kjøre ut iris i et drivhus, hvor det er mulig å kontrollere og påvirke temperaturen. Dette er veldig viktig, ellers blir det vanskelig å overholde fristene. Etter å ha plantet løkene, bør de slå rot på et kjølig sted, ikke høyere enn 12 grader Celsius. Etter to uker bør det lages et varmere “vær”, som øker temperaturen på dagtid til 16 grader, og om natten – ytterligere 2 grader høyere.

Varmere forhold vil bringe blomstringstiden nærmere, mens kjøligere forhold vil presse den tilbake..

Den nest viktigste faktoren for å tvinge er god belysning: Lengden på dagslys skal være minst 14 timer. Hvis det ikke er nok lys for iris, vil de sakte utvikle seg, og knoppene begynner å tørke ut uten å åpne seg..

Tvingende teknologi for løkplanter – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel