15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan utstyre en grønnsakshage i en skråning?

Nylig kjøpt en sommerhytte som ligger i en skråning. Vi planlegger å sette opp en så liten grønnsakshage som mulig for å dyrke urter og noen grønnsaker. Råd om hvordan du skal utstyre en grønnsakshage på en skråning?

Et nettsted som ligger i en skråning er ennå ikke en grunn til å bli opprørt. Selvfølgelig vil det kreve en viss innsats å gjøre den egnet for å leve og dyrke avlinger. Du må planlegge området kompetent, dele det inn i soner og styrke det. Alt dette vil øke finansielle investeringer litt, men resultatet er verdt det..

Fordeler og ulemper med en skråningstomt

steinvegger

Før du fortsetter med arrangementet av en grønnsakshage på en tomt som ligger i en skråning, er det verdt å vurdere alle dens fordeler og ulemper.

Blant de positive faktorene til dette stedet er følgende:

  • et slikt nettsted, med riktig design, vil oppnå en unik individualitet;
  • det er en flott mulighet til å designe alpine sklier og fosser;
  • stedet er godt synlig fra huset, spesielt hvis det er på det høyeste punktet;
  • på et flatt område stagnerer aldri vann;
  • sørskråningen lar deg dyrke avlinger, også de som er spesielt krevende for belysning.

senger i skråningen

De største ulempene inkluderer større kontantinvesteringer, i motsetning til flatt terreng. Når du planlegger et nettsted, må du ta hensyn til følgende punkter:

  • siden vannet hele tiden vil renne uten å henge i jorden, vil det være nødvendig å vanne plantene oftere;
  • du bør ikke plassere boligbygg i den nedre delen av stedet for å unngå flom;
  • muligheten for skred bør utelukkes, i tillegg styrke stedet;
  • nordskråningen fratar praktisk talt dyrkede planter sjansen til å overleve på grunn av mangel på lys.

Hvordan utstyre en grønnsakshage i en skråning

vegger av tre

Med en kompetent tilnærming, selv på ujevnt terreng med en skråning på mer enn 15%, kan du utstyre en grønnsakshage. Den mest egnede løsningen på problemet er å dele stedet inn i terrasser og forsterke dem..

For å gjøre dette må du bestemme høydeforskjellen og dele med størrelsen på den horisontale basen. Deretter er stedet delt inn i strimler av en viss størrelse. Etter hvert, fra toppunktet, dannes terrasser. Den kuttede jorden senkes til lavere nivå og brukes til å danne stedet. Terrasser er plassert enten forskjøvet eller ved bruk av asymmetri.

hage i esker

For å unngå at jord sklir, er terrassene i tillegg forsterket med støttemurer. For fremstilling brukes metall og armert betong. Trevegger ser vakre ut, men de er ikke så holdbare. Det er relativt billig å lage støttemurer av stein. For å feste individuelle steiner sammen, brukes en sementløsning. Denne designen vil vare i mer enn ett år..

I tillegg vil det være nødvendig å installere dreneringsrør på stedet, der vann etter regn vil renne fra den øvre terrassen til de lavere nivåene..

Hageplanter plantes enten inne i terrassens støttemur (der næringsjorden er ferdigfylt), eller plasseres i esker.

Sengene kan ikke plasseres på den laveste terrassen. For hagen bør du velge et høyere område, opplyst av solen og uten trekk..

For å styrke bakkene plantes busker med et kraftig rotsystem, for eksempel villrose, syrin, havtorn, japansk kvede. Plantert i form av en hekk, vil slike planter også tjene som beskyttelse mot vinden..

Tips for anlegg av et nettsted med en skråning – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel