15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hageomsorg i august

På våren kjøpte vi en sommerhytte med en liten grønnsakshage, plantet litt grønnsaker og urter på den. For familien vår er dette den første opplevelsen av å jobbe på landet (vi bor i en by i en leilighet), så vi forstår egentlig ikke vanskelighetene med lastebiloppdrett. Fortell meg hva slags omsorg som trengs for hagen i august?

Med ankomsten av den siste sommermåneden slutter ikke arbeidet i hagen. Vi kan si at det bare øker. I tillegg til å høste en modningsavling, må den også bevares mot sykdommer og beskyttes mot ugress..

grønnsakshage i grønnsakshage

Du må også ha tid til å plante avlinger om høsten og samle frø det neste året. Så hva slags vedlikehold av hager er nødvendig i august, og hvilket arbeid må gjøres?

Ugressbekjempelse og vanning

ugressbekjempelse i august

Sommeren nærmer seg slutten, og ugresset fortsetter aktivt å vokse. Ugress bør lukkes regelmessig.

I varme tørre somre trenger hagen vanning. Etter vanning må du ikke glemme å løsne jorda slik at det ikke dannes skorpe og hilling. Det er bedre å vanne ved roten om kvelden, unngå vanninntrengning på bladene..

poliv-ogoroda

Noen uker før du høster hvitløk og løk, må du slutte å vanne.

Høsting

innhøsting

Den største bekymringen i august er rettidig høsting. Du trenger bare å forlate de avlingene som er beregnet på modning av frø..

For å forhindre at løkene vokser og hvitløksfeddene smuldre, graves de opp i august. Før de sender avlinger til lagring, tørkes de på et skyggefullt, godt ventilert sted..

høsting av hvitløk

Det er også på tide å fjerne potetene, ellers vil knollene bake og gradvis råtne, selv etter at de er gravd opp. Poteter kan begynne å spire på regntiden.

høsting av poteter

Kontroller om modne bønner (inkludert asparges) og mais, når de er modne – fjernet fra busken.

Avlinger som blir igjen for frødannelse plukkes nøye og får tørke..

Tiltak for å beskytte mot skadedyr og sykdommer

tomatbehandling

For å forhindre at grønnsaksbedene mister løvet på grunn av mangel på næringsstoffer, blir de matet med gjødsel, for eksempel kan du spraye “Uniflor-Bud”.

August er tiden for å behandle sene varianter av kål og tomater fra skadedyr og sykdommer. Du må spraye om kvelden eller om morgenen, når det fortsatt er kjølig. Også de nedre bladene og unødvendige stebarn fjernes fra tomatbusker for å forhindre sen rødme. For ikke å forgifte den fremtidige avlingen med kjemikalier, kan du spraye tomatene med en jodoppløsning (for 1 bøtte vann 50 ml jod 5%). Sørg for å gjenta prosedyren etter noen dager..

Rødbeter med reddik krever også oppmerksomhet – på dette tidspunktet kan lopper angripe dem. For å beskytte mot skadedyr, dryss grønnsaker med treaske eller trekk med fiberduk (hvitt).

Meloner på slutten av sommeren må klypes etter 5 blader for å normalisere frukt, og også fjerne kvinnelige blomsterstand.

Re-plante avlinger

vintersåing av hvitløk

På tomtene som er frigjort etter å ha høstet grønnsaker, kan du så dill, salater, pekingkål, rucola. Før vinteren plantes også reddik, samt persille og sorrel for å få greener tidlig på våren.

Ledig plass i hagen, om ønskelig, blir sådd med grønne gjødselplanter (phacelia, sennep, erter). I fremtiden bør grønne skudd om høsten graves opp.

Noen gartnere planter hvitløk før vinteren i august, i de siste dagene. Du må plante dypere slik at den ikke høser på høsten, men bare danner et sterkt rotsystem for vinteren.

Hva kan sås i hagen på slutten av sommeren – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel