15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi deler stedet og planlegger plantingen i forhold til solen

Vi har nylig kjøpt et forstadsområde på 15 dekar. På den er det bare selve huset, det er ingen plantinger. Vi planlegger å sette opp en liten grønnsakshage og en liten hage på dachaen. Fortell meg hva som er opplegget for å plante en hage og trær i forhold til solen, hva annet som må tas i betraktning?

Alle som har minst en liten tomt, må plante den med noe – det være seg hagesenger eller en liten hage. I tilfelle da stedet allerede hadde visse steder for planting av forskjellige avlinger (et permanent sted er tildelt for en grønnsakshage og en hage, det er flerårige plantinger), trenger ingenting å bli forandret mye. Er det å fylle opp hagen med nye trær og busker og observere “vekstrotasjonen” i hagen.

Mer heldig for de som bare planlegger å utstyre en hage og grønnsakshage. Tross alt har de muligheten til kompetent å planlegge et opplegg for å plante en grønnsakshage og trær i forhold til solen. Som du vet, er tilgangen på tilstrekkelig sollys nøkkelen til en god høst i fremtiden. Imidlertid er det fortsatt viktige faktorer som må tas i betraktning når du planlegger en grønnsakshage og en hage..

Ting du bør vurdere når du utvikler en landingsplan?

plasseringen av stedet i solen

Når du planlegger en plan for å plante en hage og trær, må du først ta hensyn til hvilken side av solen plantingen vil vokse.

For en vellykket dyrking av grønnsaker må de tildele det mest solrike stedet på stedet, helst på sørsiden.

Skyggefulle områder under huset, nær et gjerde eller høye trær kan reserveres for fjærdyrket løk (de kan vokse i delvis skygge). Eller plant noen urter der.

Når du lager en planteordning, er det viktig å ikke bare ta hensyn til plasseringen av avlinger i forhold til solen, men også følgende faktorer:

  1. Tomtestørrelse. Med tanke på tomtens totale størrelse, bestemmer de hvor mye plass som kan tildeles en grønnsakshage og en hage. Hvis det totale arealet er lite, og den første oppgaven er å sette opp en grønnsakshage, gir det ingen mening å plante mange frukttrær. De kan “ta bort” et sted fra andre avlinger, siden ett voksen tre med en spredende krone trenger minst 4 kvm. firkanter.
  2. Generell lettelse. Det ideelle terrenget ville være flatt eller en liten skråning. Unngå steder der vannet stagnerer – både grønnsaks- og hageavlinger vil føle seg dårlig der.
  3. Jordtilstand. Hver avling, både grønnsak- og frukttrær, har sine egne krav til jordens tilstand, men ett krav de har til felles er at jorda må være fruktbar..
  4. Tilstedeværelsen av vind. På et åpent område bør du lage et ly for plantinger for vinden, som kan forårsake skade på den fremtidige høsten..

Anbefalinger for planteplan

omkrets hagediagram

Den vanligste er den firkantede eller rektangulære formen for plantingsplantinger, der antall senger i hagen bestemmes avhengig av tomtens størrelse..

plan for å plante en grønnsakshage mellom trær

Bærbusker kan plantes i nærheten av hagen. For å plante røde rips og stikkelsbær, fjernes godt opplyste tørre steder, og solbær kan plasseres på et mer fuktig sted. I solen, men atskilt fra andre busker, blir bringebær plantet, da de vokser veldig og kan drukne naboplantinger.

ordningshage og grønnsakshage separat

Hver gruppe (trær, busker, grønnsaker) må ha sitt eget sted, du bør ikke blande dem. Voksende trær vil til slutt fjerne alt sollyset fra grønnsakene eller jordbærene som vokser under dem, og de vil ikke lenger produsere avlinger. Derfor er hagen lagt til side fra hagen..

Riktig oppsett av nettstedet – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel