15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bruke jordskokk og hvordan det er nyttig for kroppen

Fortell meg hvordan du bruker jordskokk? En nabo ga knoller for dyrking, og nå modnes vår første avling i sengene. Jeg plantet ham med vilje, siden det er to år siden mannen min fikk diagnosen diabetes. Foreskrevne piller, men vi prøver å prøve folkemedisiner. Vi leste at med denne sykdommen må du spise jordskokk, så vi bestemte oss for å begynne å dyrke den. Vi selger ikke slike grønnsaker på markedet. Hvordan kan den tilberedes slik at den ikke bare er sunn, men også velsmakende?

hvordan du bruker jordskokk Den vokser som en potet, den smaker som en kålrot, og hvis den stekes er den nesten en potet … Dette er jordskokk, en tuberøs plante fra Asteraceae -familien. Hvis du fremdeles ikke vet hvordan du bruker jordskokk, anbefaler vi deg å begynne å bli kjent med grønnsaken så snart som mulig. Saftige stilker og litt rufsete blader er et utmerket vitamintilskudd til husdyrs diett. Men den virkelige verdien av jordskokk ligger i røttene, eller rettere sagt, i knollene som dannes på dem. Skjult under den tynne krembrune huden er tett og nærende masse. Den inneholder mange vitaminer og mineraler, så rotgrønnsaken er ikke bare velsmakende, men også veldig sunn..

Når det gjelder kjemisk sammensetning, ligner jordskokk poteter, men overgår den i næringsverdi. Retter laget av knoller metter kroppen raskere og lenge. Som et beite for dyr, etterlater jordskokk fôrroer. Fugler som fôres med knoller begynner å legge seg et par uker tidligere, mens kyr har mer melkeavkastning og høyere melkefett..

Hvordan bruke jordskokk

Knoller er et allsidig produkt. De er deilige både kokt, stekt eller bakt.. Du kan lage mange retter fra jordskokk, for eksempel:

  1. Bare bak, stek eller kok knollene som vanlige poteter.bakt jordskokk
  2. Kasserolle. Riv og kok ferske knoller i litt olje. Legg på et bakeplate, dekk til med en blanding av melk, egg og semulegryn.Jerusalem artisjokk gryte
  3. Kaviar. Hakk eller riv knollene, stuv og hakk i en blender. Rør inn tomatpuré og sauterte gulrøtter og løk. Tilsett krydder etter smak. Ha i en gryte og la det småkoke under lokk i ovnen i en time.Jordskokkkaviar
  4. Vitaminsalat. Riv eller hakk to friske knoller, tilsett finhakkede agurker og tomater (også to stykker hver). Smak til med olje (gjerne linfrø), tilsett urter og salt.Jordskokk salat
  5. Grønnsakssuppe. Kok knoller med gulrøtter, løk, paprika, brokkoli og selleri.Jordskokkesuppe

Du kan også lage sunn juice fra jordskokk. For disse formålene er stilker som er knust under en presse, eller knoller passert gjennom en juicer, egnet..

Hvorfor er jordskokk nyttig?

Jerusalem artisjokkRegelmessig inntak av rotfrukter bidrar til å rense kroppen for giftstoffer og giftstoffer. På grunn av det høye jerninnholdet, anbefales det i nærvær av anemi. Rå frukt stabiliserer blodtrykket, og kokte frukter normaliserer tarmmikrofloraen. Jordskokk behandler gastrointestinale sykdommer godt og er inkludert i dietten for diabetes mellitus, siden den ikke gir en kraftig økning i blodsukkeret. Det eliminerer også halsbrann og fungerer som et utmerket koleretisk middel..

Hva du skal lage mat fra jordskokk – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel