15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En grønnsakshage på en lang smal seksjon: hvordan utstyre?

I høst kjøpte vi en sommerhytte. Vi planlegger å sette opp en liten grønnsakshage der, men det er et lite problem – stedet har form som et langstrakt rektangel. Fortell meg hvordan du kan arrangere en hage med egne hender på et langt smalt område?

Eiere av tomter som har riktig, firkantet form, kan bare misunnes. Tross alt er det praktisk talt ingen problemer med plasseringen av bolig- og nyttebygninger på den, samt en hage og en grønnsakshage. Det er mye vanskeligere i denne saken for de som har en langstrakt seksjon. Bredden på slike tomter overstiger vanligvis ikke 20 m, noe som får deg til å tenke på utformingen, spesielt hvis du også trenger å passe hagesenger der..

Imidlertid bør du ikke være redd for vanskeligheter, fordi det i prinsippet ikke er veldig vanskelig å utstyre en grønnsakshage på et langt smalt område med egne hender. Det viktigste er å følge visse anbefalinger, ved hjelp av hvilken du visuelt kan utvide eiendommen og planlegge ikke bare en grønnsakshage, men også en liten hage.

Generelle anbefalinger for planlegging av en smal seksjonsmal seksjon

For å avlede oppmerksomheten fra nettstedets lille bredde, anbefales det å dele det i tre soner og arrangere hver som et uavhengig territorium:

  1. Stue (hus, lysthus, lite basseng).
  2. Plass for planting (hage, grønnsakshage).
  3. Økonomisk sone (uthus).

For hagesenger i et smalt område, forlat solsiden.

Designalternativer for senger i et smalt områdeordning

Når du tilrettelegger en hage og en grønnsakshage på en lang tomt, bør du ikke bruke metoden for å plante plantinger på rad langs tomten. Denne metoden vil visuelt gjøre nettstedet enda smalere. Bedre å bruke ikke-standardiserte løsninger, for eksempel å plante planter i en sirkel.

De ser vakre ut og trekker ikke oppmerksomhet til problemområder på nettstedet:

  • Franske senger;
  • senger på flere nivåer;
  • høye senger plassert diagonalt eller på tvers av stedet.

Stier mellom grupper av planter bør også ikke være i rett form, men svingete eller diagonalt, slik at de “bryter” den lange linjen på stedet.

Franske sengerfranske senger

Slike senger er laget i form av en gruppe klare geometriske former, atskilt med baner med uregelmessig form. Kantene på sengene er begrenset av en kant, som også er dekorativ. Du kan supplere dem med landskapsdesignelementer (forskjellige skulpturer).

Når du planlegger franske senger i et smalt område, er det bedre å lage dem i form av en sirkel eller en oval.

Senger på flere nivåersenger på flere nivåer

En lang seksjon kan deles inn i trinn-trinn og brukes til hageplanter. Og hvis du bygger separate senger for 2 eller flere “etasjer”, vil dette ikke bare spare plass, men også øke landingsområdet.

Høye sengerhøye senger

Store senger plassert langs stedet vil hjelpe til med å dele det opp i fragmenter. I tillegg er de lette å ta vare på. Hvis du ordner en høy seng diagonalt, får du en ganske ekstraordinær løsning for å planlegge en grønnsakshage i et trangt område.

Landskapstriks for en smal lang seksjon – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel