15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er utskjæring av frukt og grønnsaker – kunst kan være spiselig

Hva er frukt og grønnsaker carving? Jeg hører ofte dette ordet, og nylig, selv ut av øyekroken, så jeg det uvanlige designet med å servere epler i kafeen vår. De ble kuttet i skiver, og et mønster ble skåret på huden. Det ser veldig fint ut, du kan ikke engang forstå at det er frukt. Hvis jeg ikke tar feil, kalles dette carving.?

hva er utskjæring av grønnsaker og frukt Restauratører vet at en vakker servering av en tallerken er halvparten av suksessen, og til og med en enkel puré kan dekoreres på en original måte. For eksempel “å plante” en gulrotkrysantemum eller en agurkamille på den. Hvis du fremdeles ikke vet hva frukt- og grønnsaksutskjæring er, så er det på tide å bli med i den moderne kulinariske kunsten. Ja, nettopp til kunsten, fordi hele kunsten er gjemt under det uforståelige ordet. Det er bare at lerretet i det er erstattet av frukt eller grønnsaker, og en skarp kniv fungerer som en børste. Med sin hjelp blir vannmelonen til en enorm nydelig rose, og rødbeter til en frodig peon..

Hva er utskjæring av grønnsaker og frukt

utskjæring av vannmelon Navnet på denne uvanlige okkupasjonen kom til oss fra det engelske språket og betyr bokstavelig talt “kutting”. Når det gjelder matlaging, er det kunstnerisk kutting. Ved hjelp av skarpe kniver kan et helt landskap hugges på fruktens skall, eller de er laget selv i form av blomster og dyr.

epleskjæringAsia regnes som fødestedet til utskjæringen, men gradvis gikk kulinarisk kreativitet utover dens enorme omfang og erobret hele Europa. Ulike land har til og med sine egne preferanser og en spesiell skjæringsteknikk.. Så den vanligste er 4 retninger:

  • Kinesisk (lage en tegning på en sjablong);
  • Japansk (komplekse malerier som viser kampsport eller hieroglyfer);
  • Europeisk (den er basert på praktisk videre bruk av håndverk, så vel som overvekt av geometri på tegninger);
  • Thai (presenterer de mest komplekse komposisjonene som kombinerer mange teknikker).

Noen finesser i carving for nybegynnere

påfugl fra grønnsaker og fruktDu kan lage et kulinarisk og spiselig mesterverk av nesten hvilken som helst frukt og grønnsak. Samtidig er det noen anbefalinger laget på grunnlag av mange års praksis med mestere.. Hvis du bestemmer deg for å prøve deg selv i kunstnerisk kutting, vær oppmerksom på følgende nyanser:

  1. Velg harde frukter, du kan være umoden, ellers vil de ikke beholde formen.
  2. Det blir lettere å kutte på et jevnt skall, og det mest kontrasterende mønsteret vil vise seg på lyse frukter.
  3. For å kutte tomater, ta plommesorter, gulrøtter og agurker – rett frukt. Men reddiker og rødbeter er å foretrekke sfæriske.
  4. Skjær ut tette grønnsaker og frukt varm etter å ha tatt dem ut av kjøleskapet, spesielt vannmelon. Bløtlegg gulrøttene i kaldt vann i et par timer. Da går hun ikke i stykker.
  5. Som verktøy kan du bruke en vanlig kjøkkenkniv, bare en skarp. Nyttig for utskjæring av frukt og saks, og kniver med halvsirkelformede snitt eller sigdblad.

frukt blomster

Av grønnsaker, gulrøtter og reddiker, agurker og poteter, oppfører rødbeter og løk seg best av alt. Når det gjelder frukt, er det verdt å gi preferanse til epler og kvede, mango og avokado, sitrusfrukter med et hardt skall. Men for å lage store malerier er vannmeloner og gresskar egnet..

Uansett hva de sier, men det er bedre å se på slike kreasjoner en gang enn å lese om dem hundre ganger. Erfarne håndverkere lager slike mesterverk at de rett og slett ikke finner ord å beskrive. Noen ganger, under et magisk bilde, vet du ikke i det hele tatt hva som tjente som grunnlag..

Frukt og grønnsaker carving – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai