15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Påviste måter å bli kvitt veps

Fortell meg hvordan du kan bli kvitt veps? Disse insektene har valgt uthusene våre. Når druer begynner å modnes, er det ingen flukt fra dem. Veps spiser nesten hele busken med hvite bær, og det er skummelt å gå rundt på tunet. Neste år kommer små barnebarn til oss, og det er bare nødvendig å ødelegge disse skadelige individene..

hvordan bli kvitt veps På den ene siden er veps nyttige insekter, fordi de hjelper til med å pollinere frukt og bær og hageavlinger. I tillegg ødelegger veps som lar seg spise av andre insekter, bladruller, larver og en bjørn på stedet. Men vi glemmer disse positive egenskapene etter den første bitt. Videre forårsaker det smertefulle opplevelser, men det kan også forårsake en akutt allergisk reaksjon, til og med kvelning. Det er ikke overraskende at spørsmålet om hvordan bli kvitt veps er av interesse for mange sommerboere. Ødelagte avlinger og helsefarer, spesielt for barn, prioriteres fremfor fordelene med stripete insekter.

Hvis vepsene allerede har valgt et sted på stedet og laget rede der, kommer de tilbake årlig. For å ødelegge veps er det nødvendig å ødelegge hjemmet deres, og helst før insekter bebor det..

Du kan bli kvitt veps ved hjelp av spesielle legemidler som dreper dem, eller ved hjelp av folkelige kampmetoder.

Vepsemedisiner og bruken av dem

forberedelser til veps Det er mange typer kjemikalier som dreper veps. Det kan være spray (det sprayes på reir og innganger til huset), gel eller lim for dødelig agn. Slike insektmidler har vist seg ganske godt:

  • borsyre;
  • Delta Zone;
  • Dichlorvos;
  • Otos;
  • Diazinon.

Det er bedre å håndtere reirene sent på kvelden, når insekter hviler seg..

Hvordan bli kvitt veps ved hjelp av folkemetoder

Hvis insekter ennå ikke har klart å slå seg fast på stedet og sette opp mange reir, vil velprøvde folkemedisiner hjelpe i kampen mot det:

  1. Flaskefeller. Alt er ganske enkelt: kutt en plastflaske i to deler. Hell søt væske i den nedre delen (sirup, syltetøy med vann, du kan til og med øl). Sett toppen av flasken i den fylte beholderen, snu halsen opp ned. Veps vil lukte den søte aromaen, fly i flasken og falle gjennom nakken i væsken. Det viktigste er at det er ledig plass mellom agnet og den øvre flasken slik at vepsene ikke kan komme ut..veps feller
  2. Limfeller. Påfør et tørket lim på et stykke papp. Lim et stykke råtten frukt eller kjøtt som agn.limfelle
  3. Ødeleggelse av reiret er en av de mest effektive, men farlige metodene. Det er sant at det hele avhenger av hvor det er. Reir langt fra bygninger kan ganske enkelt sløses med bensin og settes i brann. De drukner også ved å senke dem i vann..vespiar

For å forhindre at insekter kommer inn i huset gjennom ventilasjon, kan du jevnlig fukte myggnettet med eddik..

Uansett hvilken metode du bruker, ikke glem det viktigste – beskyttelse. Du bør starte en krig med veps ved å kle deg forsiktig i tettsittende klær. Bedre hvis det er en spesiell drakt hentet fra birøkterne. Og i tilfelle må du forberede antihistaminer (Loratadin, Suprastin). Og ikke glem: hvis det er en akutt allergisk reaksjon, ulike smerter eller kramper etter en bit, må du umiddelbart gå til legen.

Video om hvordan du kan bli kvitt underjordiske veps

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai