15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blomstrer ikke begonia, men gir bare løvverk?

En venn ga en vakker blomstrende begonia til bursdagen hennes. Men etter at den bleknet, dukket det ikke opp nye knopper, men løvparten økte betydelig i volum. Fortell meg hvorfor begonia ikke blomstrer, men bare gir løvverk?

Begonia tiltrekker seg oppmerksomhet med uvanlige frodige blomsterstander, noe som minner litt om blomsterdronningen – en rose. Til tross for at begonia ikke er veldig krevende i omsorgen, er det nødvendig å være litt oppmerksom på det for å opprettholde frodig blomstring. Ved dekorativitet er begonier delt inn i løvfellende og blomstrende planter. Så, med feil pleie av en blomstrende begonia, vil planten bare gi løvverk og flytte til et dekorativt utseende, eller det vil begynne å gjøre vondt. Artikkelen vil fortelle deg hva som kan være årsaken til at begonia ikke blomstrer hjemme, men bare gir løvverk.

begonia som en rose

Feil identifikasjon av plantetype og for “ung” alder

Som allerede nevnt blomstrer og begynner dekorasjoner. Hvis alt er klart med blomstrende varianter, vil dekorative begonier bare glede øyet med uvanlige blader. Løvfellende varianter er også veldig vakre, men hvis begonia av dekorativ type er inkludert i samlingen av blomster, er det ubrukelig å forvente blomstring fra den..

ung begonia

Erfarne blomsteroppdrettere har lenge lagt merke til at begonia blomstrer alene alene etter dannelsen av minst 5 ringer på hovedstammen. Når du kjøper en ung liten plante som allerede har blomsterstander, kan man mistenke at blomstringen skyldes kunstig kunstig introduksjon av spesielle stimulerende legemidler. Dette betyr at det vil være kort og ikke vil gjentas før begonia når den nødvendige alderen..

Mangel på belysning

langstrakt begonia

Begonia er en lyseglad plante. Hvis blomsterpotten som står på den nordlige vinduskarmen har sluttet å blomstre, betyr det at den ikke har nok belysning. For å rette opp situasjonen er det nok å omorganisere potten på et godt opplyst sted, men uten fanatisme, siden planten vil motta brannskader fra sterkt sollys. Den ideelle løsningen ville være en sør-øst eller sør-vest vinduskarmen..

Lav luftfuktighet eller feil vanning

visnende begonia

Tørr luft har en dårlig effekt på begonia, bladene begynner å tørke ut i kantene og over tid vil det slutte å blomstre helt. For å øke luftfuktigheten kan du legge en krukke med vann på vinduskarmen, eller henge et fuktig håndkle på radiatoren.

Og planten reagerer perfekt med blomstring på et åpent akvarium som står ved siden av..

begonia tørker

Når det gjelder vanning, med mangel på vann eller overflødig fuktighet, dør begonia. Du kan prøve å lagre minst noen få grener: kutt av de fortsatt levende stilkene og legg dem i vannet. Etter rooting plantes de.

Manglende overholdelse av temperaturforhold og kald luft

Om sommeren er en behagelig temperatur for begonier 22 grader, og om vinteren 15 grader. En økning eller reduksjon i romtemperaturen eller dens skarpe svingninger vil føre begonia til en stressende tilstand, der blomstring er umulig. For å forhindre dette må gryten plasseres i et rom med konstant klima..

Årsaken til å nekte å blomstre er også tilstedeværelsen av trekk i begonia -habitatet..

Brudd på tidspunktet for hvileperioden

Som alle planter trenger begonier en sovende periode hvor de vil hvile før neste blomstring. Hvis den ikke var der i det hele tatt, eller begoniaen våknet på forhånd, vil den ikke ha styrke til å blomstre igjen. Trenger hjelp og sett en hvileplan. Med rikelig blomstring om vinteren, er sommeren tre måneder igjen for hvile. Med sommerens ankomst, flytt potten til et kjølig sted i skyggen med en temperatur på ikke mer enn 17 grader og reduser vanning. Reduser også dagslysetiden til 7 timer og dekk begonia på toppen etter at denne tiden har gått..

Fjern blomsten fra dvalemodus også gradvis – øk varigheten av dagslys og vanning, øk temperaturen.

Mangel eller overskudd av vitaminer og gjødsel

Hvis begonier ikke har nok vitaminer for frodig blomstring, må du transplantere planten og endre jorda helt til et spesielt land for å plante begonier. Hvis det ikke er mulig å transplantere en blomst til en ny jord, må den i det minste mates med gjødsel. Men du bør være forsiktig, da overdreven mengde gjødsel vil brenne rotsystemet eller omdirigere kraften til begonia til vekst av blader..

Tilstedeværelsen av skadedyr

begonia blomstrer ikke

Hvis den innendørs begonia settes ute for sommeren, blir den nøye undersøkt for skadedyr når den transporteres tilbake til huset. Hvis det blir funnet bladlus, edderkoppmidd og andre skadelige insekter som tar bort styrken som er nødvendig for blomstring, må du umiddelbart behandle begonia med spesielle midler.

Hvordan ta vare på begonia slik at den blomstrer oftere, vil videoen vise

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai