15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante persille riktig?

Jeg har forsøkt å dyrke persille uten hell i flere år nå. Resultatene er beklagelige – enten dukker bare halvparten av frøene opp, eller så vokser de ikke blader i det hele tatt. Fortell meg hvordan du planter persille riktig for å få frodige greener?

Ikke en eneste grønnsakshage er komplett uten persille, og selv på den minste tomten er det flere senger med urter. Men det er langt fra alltid mulig å få en god høst – ofte vokser frøplanter dårlig eller strekker seg kraftig ut og danner en lang stilk med sparsomt løvverk. Derfor står gartnere overfor et presserende spørsmål: hvordan plante persille riktig slik at den spirer sammen og gleder seg med frodig løvverk?

Dette er slett ikke vanskelig å gjøre hvis du følger anbefalte anbefalinger. Så når du dyrker persille, må du ta hensyn til følgende faktorer:

  • velg riktig sted for sengene;
  • forberede jorda;
  • forberede frø;
  • bestemme såtiden.

Velge et sted for sengene

persille i solen

Persille er ikke veldig lunefull; den utvikler seg godt på nesten alle land, bortsett fra tunge. Hvis det er mulig, er det bedre å dyrke det på fruktbar jord på et godt opplyst sted. I delvis skygge vil persille imidlertid også føles behagelig..

Jordforberedelse

jordforberedelse

Det anbefales å gjødsle stedet før såing. For vårsåing påføres flere kilo organisk materiale, samt en blanding av mineralgjødsel på sengene om høsten:

  • 10 g superfosfat;
  • 10 g kaliumsalt;
  • 15 g ammoniumnitrat.

Deretter skal stedet graves opp, og med vårens ankomst bør det øverste jordlaget jevnes.

Hvordan tilberede frø?

persillefrø

Persillefrø inneholder en stor mengde eteriske oljer, noe som gjør dem vanskelige å spire. For å fremskynde denne prosessen må frøene først spire. For å gjøre dette, legges de på en fuktig klut, brettes i en pose og etterlates ved romtemperatur..

Etter at frøene spirer, plasseres de i kjøleskapet i en uke på den nederste hyllen for stikk..

Såtid til persille

vårsåing

Persille blir sådd på to måter:

  • om våren;
  • om høsten (før vinteren).

For vårplanting kan du starte arbeidet i slutten av mars, forutsatt at snøen har smeltet på stedet. Den optimale temperaturen er mer enn 4 grader Celsius. Sporene blir fuktet før såing, men etter vanning er det ikke verdt det, slik at små frø, sammen med vann, ikke går i dypet.

vintersåing

Podwinter såing brukes til å oppnå en tidlig høst av greener, i tillegg er slike planter sterkere. Samtidig er frøene ikke gjennomvåt, men bare herdet, derfor for høstsåingen bør det tas en litt større mengde frø hvis ikke alle spirer. Om våren, om nødvendig, blir sengene sådd. Det såde området ovenfra er mulket med et lag på 3 cm.

Funksjoner av voksende persille – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai