15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blomstrer ikke begonia av Lucerne?

I fjor for bursdagen min ga de meg en Begonia Lucerne med veldig vakre blomsterstander. Men i år har det ikke blomstret. Fortell meg hvorfor begonia av Lucerne ikke blomstrer, og er det mulig å gjenoppta blomstringen?

Begonia Alfalfa er en dekorativ løvfellende begonia, derfor er plantens viktigste “verdi” og dekorasjon bladene. De er ganske store, vakre dypgrønne farger med en glans, rød fra innsiden..

blomstrende begonia alfalfa

Med riktig omsorg vil begonia Lucerne glede eierne ikke bare med frodig løvverk, men også med uvanlig vakre blomster – rosa og ganske store.

Det er verdt å merke seg at etter at blomstene blekner, dannes frukt på begoniene, som (etter modning) kan brukes til å forplante planten.

Denne typen prydplanter er i stand til å blomstre fra senvinter til forsommer. Og hvis begonia Alfalfa ikke blomstrer, kan årsakene være skjult i feil omsorg..

begonia alfalfa blomstrer ikke

For at denne typen begonier skal dekorere vinduskarmen med nydelige blomster, må du ta hensyn til følgende punkter:

• hva slags belysning på potten;

• hva er temperaturen i rommet der blomsterpotten er plassert;

• hva blomsten blir matet med;

• hvor lenge har du beskåret og plantet om.

Utilstrekkelig belysning

plasseringen av begonia

Siden begonier er lysglade planter, påvirker mangel på lys også hyppigheten av blomstring. Vinduskarmen som potten med begonia står på, bør være godt opplyst, men ikke med direkte stråler – de vil brenne planten fra dem. Det ideelle stedet ville være øst- eller vestvinduer..

Etter å ha valgt et “bosted” for en gryte, trenger du ikke omorganisere det ofte – blomsten tolererer ikke endringer.

Lav temperatur

Begonia Alfalfa er en termofil blomst. Den behagelige temperaturen for henne, der knoppene legges, er minst 18 grader Celsius om vinteren. Om sommeren er det bedre å opprettholde temperaturregimet ikke høyere enn 20 grader Celsius. Brudd på temperaturregimet kan føre til at en nekter å blomstre..

Feil fôring

En av årsakene til mangel på blomstring i Alfalfa -begonier kan være et overskudd av nitrogengjødsel. Alle innendørs planter mates periodisk. I dette tilfellet avhenger gjødselstypen av den spesifikke plantetypen. For å danne en frodig grønn masse blir dekorative løvfellende planter vanligvis matet nitrogengjødsel, hvorfra bladene vokser..

blomstrende alfalfa

For at begonia av Alfalfa skal kaste ut blomsterstander, må den presses mot dette – matet med kompleks gjødsel for blomstrende planter en gang annenhver uke.

Buskbeskjæring / -planting hoppet over

gammel alfalfa begonia busk

Begonia blomstrer på unge skudd, så blomstringen kan stoppe hvis den ikke blir beskåret regelmessig (bortsett fra tuberøse varianter). For at planten ikke skal strekke seg ut, og bladene ikke knuses, må den dannes i tide.

For å gjøre dette, klipp av toppen av en ung blomst (ca 7 cm høy). Nye skudd blir også klemt så snart de vokser opp til 10 cm.

I tilfelle når det er nødvendig å gjenopplive en gammel plante, for å vekke de sovende knoppene, fjern den øvre knoppen og fjern de nedre bladene. Hvis dette ikke hjelper, må du kutte toppen for transplantasjon i separate potter for å dyrke en ny busk..

Etter hvert som blomsten vokser, er det tilrådelig å transplantere begonia i ny jord og en større gryte hvert annet år..

Video om hvordan du forynger begonia

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai