15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal jeg plante tuberous begonia for spiring og i åpen mark

Fortell meg når du skal plante tuberous begonia? I høst kjøpte jeg flere pærer av en gammel kvinne på markedet. Selgeren lovet at det ville være en frottévariant med skarlagen knopper. De overlevde vinteren, og nå vil jeg plante blomster i hagen. Jeg har bare en ledig plass i blomsterbedet, hvor jeg planter hjemmebegonier hvert år..

når du skal plante tuberous begonia Store, saftige og delikate blader og sjarmerende store blomsterstander i de mest varierte fargene … Kanskje er det ingen dyrkere som ikke ville like begonia. Det lyse utseendet og upretensiøsiteten til karakteren gjør at de kan dyrkes ikke bare på vinduskarmer. Vakre busker føles flotte i hagen. Det er sant at i sistnevnte tilfelle må du tinke litt. Saftige knoller tolererer absolutt ikke overvintring i det åpne feltet. Av denne grunn må de graves opp om høsten. Men på slutten av neste vår vil de glede seg over frodig blomstring, hvis du vet når du skal plante tuberous begonia. Rettidig planting lar deg vokse en sterk kompakt busk. Dette er også viktig med den videre plantingen av blomsten i bakken – da vil den ikke lide av tilbakevendende frost..

Så tidspunktet for planting av begonier kan grovt deles inn i to stadier:

  • plante knoller i potter for spiring;
  • plante unge busker på et blomsterbed.

Når skal jeg begynne å spire knoller?

spiring av begonia -knoller Begonia begynner å våkne fra dvalemodus rundt februar. På dette tidspunktet hovner knoppene gradvis opp på knollene. Dette betyr at det er på tide å gjøre seg klar til å plante dem i potter..

De fleste begonier kan plantes for spiring allerede i begynnelsen av mars..

Men hvis knopper ikke har det travelt med å dukke opp på knoller med vårens ankomst, bør du ikke bli opprørt. Kanskje er dette nettopp arten som hviler til april. I dette tilfellet trenger du bare å forsinke landingen litt..

Når du skal plante tuberous begonia utendørs?

plante begonier i bakkenSom allerede nevnt er alle begonier ekstremt varmekjære planter. Hvis du planlegger å dyrke dem som en hagebruk, bør du ta hensyn til det lokale klimaet. Du kan ikke plante knoller med en gang på et blomsterbed – først skal de spire i huset. Da må buskene gradvis bli vant til utetemperaturen. For å gjøre dette begynner potter med unge begonier fra begynnelsen av mai å bli tatt ut på verandaen for en dag. Hvis det er en innglasset balkong, kan du la dem ligge der om natten..

Det er bedre å plante begonia i jorda mot slutten av mai, når nettene allerede er varme..

Planter kan også ganske enkelt settes på terrassen eller i hagen sammen med en blomsterpotte, eller du kan ganske enkelt grave den i hagesengen. Dette alternativet vil redusere antall transplantasjoner til et minimum og skade røttene mindre..

Video om når du skal plante begonier -knoller for spiring

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai