15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Begonia Pikoti gul-rød

På bursdagen ga mannen min en Pikoti begonia. I min “samling” er det flere typer begonier, men det er ingen representanter for tuberous blant dem. Fortell meg hvordan du skal ta vare på den gulrøde Pikoti begonia?

Begonia Pikoti refererer til en type tuberous begonias. Pikoti skiller seg fra andre representanter for denne arten i en spesiell, tofarget farge på blomsterstandene. Under blomstringen, som begynner sent på våren og slutter på midten av høsten, er busken dekket med mange store gule blomster. Kronbladene på kronbladene er røde. Hver blomsterstand er opptil 20 cm i diameter og tørker ikke ut på omtrent tre uker. I tillegg utstråler Picoti begonia blomster en delikat duft..

begonia picoti

Selve busken er sjelden stor. Maksimal plantehøyde er 40 cm, noe som gjør den kompakt for dyrking i hengende potter eller på et stativ i en vinduskarme. Lyse vakre blomster mot en bakgrunn av saftige mørkegrønne blader gjør begonia til en ekte levende dekorasjon av huset..

Funksjoner ved å plante tuberous begonia Pikoti

plantede knoller

Blomsterhandlere som nettopp har kjøpt begonia -knoller, bør ta i betraktning at den mest optimale tiden for å plante dem i en gryte er fra februar til april. For å gjøre dette, fyll potten med næringsrik løs jord og legg knollene og trykk dem i bakken mer enn halvparten. Knollene er helt dekket med jord først etter at de har slått rot og spirer. Unge begonier dannet av knoller transplanteres i separate potter.

I åpen mark kan tuberous begonia plantes ikke tidligere enn juni..

Pikoti tuberous begonia omsorgsregler

blomstrende picoty

Begonia Pikoti er gulrød, som resten av knollen, har en moderat lunefull karakter. For å vokse en vakker busk, bør du ta godt vare på planten og skape passende utviklingsforhold, nemlig:

  1. Belysning. Begonia elsker solen, men de direkte strålene brenner bladene og bidrar til at de visner. I skyggen er det nesten umulig å oppnå blomstring, og selve busken vil strekke seg og miste blader. Det er bedre å holde planten på østvinduene eller mørke sørsiden om ettermiddagen.
  2. Temperaturforhold. De optimale verdiene på termometeret er ikke høyere enn 24 grader Celsius, ellers kan blomsten dø.
  3. Vanning og fuktighetsnivå. Vann begonia om morgenen med varmt vann. I perioden med voksende grønn masse – rikelig, og med begynnelsen av blomstring – moderat. Det øverste laget av jorda holdes fuktig, samtidig som det forhindrer stagnasjon av vann i potten. For å opprettholde den høye fuktigheten som kreves for frodig blomstring, plasseres et glass vann ved siden av det eller luften sprøytes. I dette tilfellet bør ikke vannet komme på selve planten..
  4. Topp dressing. Første gang fôring (med nitrogengjødsel) utføres før de plantede knollene dekkes med jord. Videre blir begonia matet med gjødsel: for første gang – med begynnelsen av knoppene. Videre utføres mineral dressing en gang annenhver uke. Etter slutten av blomstringen påføres et preparat som inneholder kalium.

Sovende periode i gul-rød begonia

lagring av knoller

Ved høstens ankomst bør vanning av begonier reduseres for å forberede den på hvileperioden. Hvis anlegget fremdeles produserer knopper, blir de plukket. Den grønne massen får tørke ut alene, eller kuttes av senere (i november).

Utendørs begonier bør bringes innendørs før den første frosten..

Etter å ha trimmet skuddene, fjern knollene, skrell dem av bakken og legg dem i en beholder med torv for oppbevaring til våren. Temperaturen i rommet der begonia lagres bør ikke være høyere enn 8 grader Celsius.

Planting og omsorg for tuberous begonier – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai