15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av dekorativ bladbegonia

Jeg har lenge drømt om en dekorativ bladbegonia. Jeg har veldig lyst til å dyrke den på egen hånd, og derfor kjøpte jeg frø. Og så tok en nabo en stilk fra blomsten hennes. Fortell meg hvordan dekorativ bladbegonia reproduserer? Så frø eller stiklinger?

Dekorativ bladbegonia tiltrekker blomsteroppdrettere med sitt uvanlige utseende. En nydelig busk med blader i forskjellige former og farger – hva mer kan du ønske deg for å dekorere en vinduskarme? Denne typen begonier har også blomster, men de mister i sin skjønnhet til bladene. For at planten skal vokse som en stor busk, anbefales det også å kutte dem når begonia bare begynner å blomstre..

dekorativ begonia

Funksjoner ved dyrking av dekorative bladrike begonier

For at begonia skal glede seg med sine farger og former, må du følge flere regler:

  • når du planter en plante, velg en jord med nøytral surhet, for dette tilsett torv, sand og humus;
  • siden begonia vokser i bredden, plukk opp en grunne blomsterpotte, men bred nok til at blomsten blir mer stabil og ikke snur potten når den vokser;
  • vann med avsatt eller kokt vann når det øverste laget av jorden tørker ut, og unngår stagnasjon av vann i pannen;
  • ekskludere sprøyting av blader og trekk;
  • legg potten på en vinduskarme med indirekte sollys, siden mangel eller overskudd av lys vil føre til at bladene mister fargen og variert farge;
  • transplantere begonier om våren når potten er fylt med røtter, så skal for lange gamle stilker kuttes.

Den enkleste måten å forplante denne typen begonier er ved løvstiklinger. En vanskeligere og tidkrevende måte er å så frø. Og når du transplanterer en blomst om våren, kan du dele den gamle gjengrodde busken i flere nye.

Formering av begonier ved stiklinger

Skjær av det dannede sunne begonia -bladet sammen med beinet og legg det i et glass vann til røttene dukker opp. Det vil ta en uke eller to, og hvis du “glemmer” stilken i vann i en måned, vil den gi nye blader..

stilk med røtter

Planter det rotfestede bladet i en liten gryte med obligatorisk drenering og løs jord, slik at det vokser og blir sterkere. Når flere unge blader dukker opp (et sted om 2-3 måneder), transplanter den unge begoniaen til et permanent sted i en større gryte.

plantede stiklinger

Den mest gunstige tiden for poding er april, og for transplantasjon av skudd – oktober..

Hvordan forplante dekorative begonier med frø

I februar måned sår du begonia frø i spesielt forberedt jord, mens du ikke trenger å dekke det med jord ovenfra. Det er veldig praktisk å så slike små frø i torvtabletter – ett frø i hver. Dekk med folie på toppen. Landet vannes ikke med en vannkanne, en enkel sprøyting er nok. Sett drivhuset på en opplyst vinduskarme.

plante begonia frø

Etter fremveksten av frøplanter blir de herdet og øker oppholdstiden gradvis med lokket åpent. Fjern filmen helt over tid. Når spirene har 2-3 unge blader, transplanter dem i en større beholder, mens du planter buskene på avstand. Etter to måneder transplanterer unge begonier i separate blomsterpotter, og når de vokser godt og blir sterkere – til et permanent sted.

Ved hjelp av buskdelingsmetoden

Over tid vokser en dekorativ bladbegonia for en tykk krone, så vel som et rotsystem. I dette tilfellet, når du transplanterer en blomst om våren, kan busken deles: fjern den fra blomsterpotten, koble den forsiktig i deler og plant nye busker umiddelbart på et permanent sted.

For mer informasjon om denne metoden, se videoen.

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai