15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er egenskapene ved omsorg for korallbegonia?

For ikke så lenge siden lærte jeg om korallbegonia. En veldig vakker blomst, jeg vil gjerne ha en hjemme. Derfor dukket spørsmålet opp – hva du trenger å vite om en slik plante som korallbegonia – hjemmepleie, vanning, belysning og så videre. Vennligst hjelp med råd!

Coral begonia er en utrolig vakker blomst som kan dekorere ethvert hjem. Men for at en blomst skal glede deg hele tiden, må du vite hva korallbegonia trenger – hjemmepleie, temperaturforhold og mye mer..

Blomstrende begonia

Riktig passform

Når du planter korallbegonier, er det veldig viktig å velge riktig voksende beholder. For en rekke eiendommer kan den beste løsningen være en leiregryte – holdbar, uten kjemiske urenheter, sakte oppvarming.

Drenering legges i bunnen – vanlige småstein eller utvidet leire. Jord helles over den. Det er verdt å foretrekke en lett, godt gjennomtrengelig blanding av vann og luft. I de fleste spesialforretninger kan du finne jordblandinger laget spesielt for begonier. Hvis det ikke er mulig å kjøpe ferdig jord, kan du ta den vanlige. Men for at det skal bli løsere, legg til litt perlitt eller vermikulitt – luften flyter bedre til røttene, og vannet vil ikke stagnere.

Lag en liten innrykk i jorda til den tilberedte potten, og plant spiren forsiktig. Vann jorda umiddelbart med rikelig med vann, slik at skjæringen herdes raskt. Du kan kjøpe en frøplante i mange butikker eller bare ta den fra venner.Begonia frøplanter

Kort om å forlate

Når du dyrker begonier, er det veldig viktig å vanne planten ordentlig. Om sommeren bør vanningen være vanlig og rikelig – planten har massive, kjøttfulle blader som raskt mister fuktighet. Den minste tørken kan ødelegge en blomst.

Om vinteren bør vanningen være mye mer moderat, spesielt hvis rommet ikke er for varmt og blomsterpotten er langt fra varmeapparatene – overflødig fuktighet kan ødelegge begonia, noe som kan føre til rotrot.

Optimal temperatur – fra +18 til +24 grader Celsius – kjøling har en skadelig effekt på den tropiske skjønnheten.

Ikke glem belysning. Begonia er veldig glad i intens lys, men om sommeren bør det stå på vinduet bare om morgenen og om kvelden – direkte sollys kan skade bladene. Om vinteren, hvis det ikke blåser fra vinduet, kan blomsten stå på vinduet døgnet rundt..

Begonia på vinduet

Detaljer om begonia, planting og omsorg for det er beskrevet i videoen:

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai