15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cellogins orkide – dronningen av ampelhusplanter

Fortell meg, trenger celloginens orkide en sovende periode? Jeg kjøpte en blomstrende plante, nå har stenglene allerede tørket opp og jeg kuttet dem av. Hva skal jeg gjøre videre? Fortsett å stelle og vanne som vanlig, eller la henne hvile?

cellogins orkide En av de mest elegante, men samtidig grasiøse epifytene som ser vakre ut i hengende potter, er cellogen orkideen. De lange stilkene er strødd med velduftende blomster og henger grasiøst fra potten. Hver lever opptil 8 uker, med åpning av knoppene hovedsakelig om vinteren. Enig i at det ikke er noe vakrere syn enn en blomstrende plante på bakgrunn av snøfeil utenfor vinduet. Hvordan skiller denne orkideen seg fra andre arter i familien?

Karakteristiske trekk ved cellogyne

strukturen til cellogyn Orkideen har en interessant struktur: langstrakte pseudoboller (de er også skudd) stikker opp over jordoverflaten. Under bakken er pærene forbundet med røtter (rhizomer). På midten av våren dukker det opp lange skudd på toppen av løken, som til slutt blir til blader. En pære produserer ikke mer enn 3 blader. Bladplaten er bare 5 cm bred, har en skarp spiss og er langstrakt – lansettformet. Den totale høyden på busken overstiger ikke 30 cm.

I motsetning til phalaenopsis er bladene til cellogyne ikke solide, men mer som belter..

Om sommeren er cellogin allerede overgrodd med frodig løvverk og danner unge pseudobulber. De gamle krymper gradvis og dør av, siden det er de som gir mat til skuddene. På samme tid vokser orkideen også jordstengler. I september trekker de fleste cellogyne seg tilbake og forbereder seg på den kommende desemberblomstringen. For å gjøre dette, bør de være utstyrt med kjølighet (ikke mer enn 15 ° C) og en reduksjon i vanningen. Den andre hviletrinnet skjer i mars – april og varer i ca 3 uker. Samtidig er det varianter av cellogin som blomstrer om sommeren, samt termofile varianter som ikke trenger hvile..

Blomstringen i seg selv er virkelig nydelig: stammen kommer fra bunnen av pseudobollen og kan bli opptil 60 cm lang. Opptil 20 mellomstore duftende blomster, hovedsakelig hvite og kremgule, blomstrer på den. Diameteren på hver er ikke mer enn 10 cm, mens både kronbladene og leppen er smale.

Cellogins orkidé – finesser i dyrking og omsorg

cellogin i potterEpifytisk skjønnhet trenger høy luftfuktighet og god, men diffust belysning.. Når det gjelder temperaturen på innholdet, kan det være forskjellig avhengig av den spesifikke varianten:

  1. Orkideer med termofil karakter trives ved 30 ° C. Det er nok å redusere nattemperaturen med bare 3 °. I disse artene må jorda være fuktig hele året..
  2. Celogyns, som foretrekker et kjøligere innhold, trenger maksimalt 20 ° varme og et fall på omtrent 5 °.
  3. Kaldelskende orkideer fortsetter å utvikle seg ved temperaturer på 15 ° C. De trenger en 10 ° dråpe om natten..

Cellogener som tilhører de to siste gruppene bør vannes regelmessig bare i vekstperioden. Om vinteren går de til hvile i henholdsvis et kjølig rom, vanning reduseres og toppdressing avbrytes. Orkideer som ikke hviler, blir matet året rundt med spesiell gjødsel, og reduserer dosen med 2 ganger.

Voksende orkideer av cellogin Christata – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai