15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oppdaget begonia begonia maculata

Var på besøk hos en venn og så henne uvanlig vakker flekket begonia busk – høy og til og med blomstrende. Fortell oss om begonia maculata. Under hvilke forhold kan du vokse en nydelig busk?

Spotted begonia maculata er en lys representant for dekorative løvfellende planter, som i tillegg har vakre blomsterstander. Denne typen begonia er ikke veldig praktisk å dyrke på en vinduskarme, siden den vokser anstendig i høyden. En blomsterpotte vil dekorere en lukket balkong eller trekke oppmerksomhet til lyse hjørner i huset.

Beskrivelse av utseendet til begonia

punkt begonia

Blomsten vokser i form av en busk, har store (større enn en håndflate) blader med en rik grønn farge ispedd – derav navnet begonia. Unge blader er farget lysegrønne, men når de vokser, blir fargen mørkere. Bladets form er ujevn, rund-langstrakt, litt som et hjerte. Baksiden er rød. Hvis du berører arket, får du inntrykk av at det er vått eller malt med oljemaling.

voksen begonia busk

Denne typen begonia blomstrer nesten hele året. Store blomsterstander henger i klynger (som druer), og selve blomstene er små – hvite eller blekrosa.

Voksende flekket begonia

ung flekket begonia

Begonias plantet tidlig på våren slår rot best. Du må velge en gjennomsnittlig blomsterpotte for en blomst, romslig nok. Planten elsker lett jord, så de bruker blandet jord:

  • løvrike land;
  • torv;
  • torv;
  • sand.

Når du planter begonier på bunnen av blomsterpotten, må du legge skumstykker eller strø utvidet leire for å lage et dreneringslag.

Betingelser for å holde flekket begonia

begonia med røde blomster

Planten er lyselskende, men under påvirkning av direkte sollys vises det brannflekker på bladene. Derfor er det bedre å velge et sted for det med diffust belysning. Hvis det ikke er mulig å gi naturlig belysning (for eksempel ligger leiligheten på nordsiden av huset), må begonia merkes i tillegg. Med mangel på sol kan planten slutte å blomstre, og bladene mister sin rike farge..

Spotted begonia er veldig glad i vann, så det må vannes ofte og godt. Sørg samtidig for at vannet ikke stagnerer i kjelen. Når vinteren begynner, reduseres vanningen – det er nok bare for å opprettholde moderat fuktighet, slik at jorden ikke tørker helt ut.

Det er umulig å spraye flekkete begonia, ellers blir bladene mørkere og forfallsprosessen kan begynne.

Siden flekket begonia er redd for lave temperaturer og trekk, dyrkes det bare innendørs. Den behagelige temperaturen for å holde den om sommeren er 25 grader Celsius, og om vinteren – minst 17 grader.

For å stimulere utviklingen blir busken matet med spesiell gjødsel for prydplanter som blomstrer. Topp dressing gjøres best fra våren til slutten av høsten ikke mer enn én (maks to) ganger i måneden.

Beskjæring og avl av begonier

begonia med hvite blomster

For å stimulere veksten av laterale skudd og dannelsen av en vakker busk, må toppen av planten kuttes. Siden begonia blomstrer på unge skudd, forynges det hvert 3-4 år – maksimal beskjæring utføres.

Hvis det faktum at blomstring ikke er så viktig, men det er et ønske om å få store blader, kan du kutte knoppene for å omdirigere kraften til begonia til veksten av blader..

Stikkene og bladene som gjenstår etter foryngelsen av begonia kan plantes for å få nye planter. Begonia formerer seg også ved å dele busken..

Video om hvordan du roter et begonia -blad i vann

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai