15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Delikat og luftig begonia Cleopatra

Jeg tok en uheldig blomst med to blader fra hjemmet for rehabilitering, og han vinket den inn i en frodig busk. Naboen sier det er Cleopatra begonia. Fortell oss om denne planten. Har hun noen spesielle omsorgskrav? Jeg likte blomsten så godt at jeg ønsket det samme for meg selv.

begonia cleopatra Begonia er forskjellige: noen vokser høye og med store blader, mens andre ser ut som en kompakt busk med små blader. Det er til sistnevnte at begonia Cleopatra tilhører – en av miniatyrvarianter av denne planten fra Begoniev -familien.

Cleopatra er også kjent under navnene Boveri begonia, lønneblad eller “amerikansk lønn” (for likheten til bladformen med det angitte treet).

Kjennetegn på sortenblomstrende cleopatra

Begonia Cleopatra vokser i form av en kompakt busk, hvis totale høyde ikke overstiger 50 cm. På tynne oppreist stilker som vokser fra en basal rosett, små, opptil 12 cm i diameter, blader av en rik olivenfarge med tydelig uttalt vener med en lysere tone er festet. Arkplaten er ujevn, “kuttet” i deler, spiss mot endene. Det er bemerkelsesverdig at baksiden er rød, noe som skaper en interessant kontrast og lek av nyanser under solstrålene fra forskjellige vinkler..

Et karakteristisk trekk ved sorten er tilstedeværelsen på bladene og stilkene til en kort lys “lo” – liten villi. Planten ser ut som den er dekket av frost.

Under blomstringen frigjør busken en lang peduncle, på toppen av hvilken det er små hvitt-rosa blomsterstander.

Cleopatra har blomster av begge kjønn, på grunn av hvilke små frøkapsler med tre kanter modnes i stedet for kvinnelige blomsterstand.

Funksjoner i voksende variantercleopatra blader

Som de fleste begonier foretrekker Cleopatra diffust lys. I tillegg trenger hun også slike omsorgstiltak:

  1. Opprettholde en behagelig temperatur for anlegget i området 14 til 25 grader Celsius. Lavere eller høyere verdier er dårlige for blomstring.
  2. Ekskludering av steder der det er utkast. Du kan heller ikke plassere en gryte i nærheten av en fungerende radiator..
  3. Rikelig vanning av blomsten, men på betingelse av at vannet ikke stagnerer. I vedvarende våt jord råtner begonia raskt og kan forsvinne. Det er også farlig for henne og fullstendig tørking av jordens koma – bladene går umiddelbart ned.

Levetiden til Cleopatra begonia busk er i gjennomsnitt 4 år. Da er det bedre å forynge planten med stiklinger for å opprettholde buskens frodige og kompakte form..

Hva skal jeg gjøre hvis begonia Cleopatra har lavbladet turgor – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai