15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan forynge begonia – finessene i prosedyren, avhengig av blomstertype

Begoniaen min er allerede tre år gammel, og i løpet av denne tiden har den mistet sitt tidligere praktfulle utseende. Mens blomsten var ung, vokste busken godt og ga selv uten beskjæring mange sidegrener. Men til dags dato er de fleste av dem bare, og bladene forblir bare på toppen av de langstrakte skuddene. Fortell meg hvordan du forynger begonia slik at den blir tykk og frodig igjen? Er det mulig å kutte en busk “på en stubbe”?

hvordan forynge begonia Kjøttfulle skudd av begonia med saftig, skinnende løvverk og delikate blomsterstand tiltrekker seg mange blomsteroppdrettere. Denne planten er vakker selv om det ikke er blomsterklynger på den. Takket være god vekst blir en liten busk til en frodig hatt over potten på et år. Men hvis du ikke deltar i utviklingen, begynner begonia ofte å miste sitt dekorative utseende innen det andre leveåret. Kvistene strekker seg ut og blir tynnere, de unge bladene vokser ikke så store. Og fra den tidligere rikelig blomstring gjenstår bare et par blomsterstander en gang i året. Årsaken er dessverre den naturlige aldringsprosessen. Gamle blader faller av og gir mat, men ikke plass til nytt løvverk. Det er synd at den vokser bare på toppen av unge grener, mens den nedre delen av planten blir “skallet”. Det er ikke overraskende at spørsmålet om hvordan å forynge begonia er et av de mest relevante for de som driver med dyrking..

Ikke fortvil, for det er slett ikke vanskelig å returnere en blomst til en frodig hatt ved beskjæring. Men før du starter prosedyren, er det verdt å vurdere noen av nyansene for ikke å skade begoniene og ikke miste det..

Hvordan forynge begonier med langstrakte bladløse skudd

beskjæring av begonier Den eneste måten å få planten tilbake til sin frodige form er å kutte av grenene som har blitt “nakne”. I buskbegonier kuttes for lange og tynne stilker med en skarp kniv. Dette vil danne en avrundet busk og stimulere dannelsen av sideskudd..begonia etter beskjæring

Forresten, du kan unngå tap av dekorativitet ved å forme den på et tidlig tidspunkt. I unge busker bør det øvre vekstpunktet fjernes når de når en høyde på 10-15 cm. I fremtiden skal du knipe toppen av grener med jevne mellomrom som ikke vil forgrene seg. Du må også kutte ut stilkene som vokser inne i busken..ampel begonia

Ampel begonier må trimmes med jevne mellomrom og fjerne toppen av unge skudd. Da trenger de ikke foryngelse.

Hvilke begonier anbefales ikke å forynge (avskåret)

Det er ikke nødvendig å kutte slike begonier drastisk for å hampe:

  1. Royal Rex og hybridsorter avledet fra den. Stammen er kort, forlenger ikke mye, og hoveddelen av bladene vokser fra roten. Maksimal levetid for slike begonier er 3 år, så det er ingen vits i å forynge dem. Lettere å kutte i tide for å få en yngre generasjon.
  2. Evig blomstring. Denne sorten har kompakte former. Regelmessig klemming vil bidra til å bevare dem, og i tilfelle et stort tap av blader er det bedre å rotere den apikale skjæringen.

Funksjoner ved foryngelse og beskjæring av tuberous begonier

tuberous begoniaTuberous begonier er en av de artene som krever årlig kardinalbeskjæring. Disse plantene trenger en sovende periode hvor de får styrke for den nye sesongen. Slike blomster kuttes om vinteren, i oktober måned, og etterlater ikke mer enn 2 cm gamle stengler i høyden. De dvale på et kjølig sted med dårlig vanning. Hvis begoniene ikke blir avskåret, vil knollene svekkes over vinteren og neste år vil blomstringen være knapp, og selve utseendet på busken vil være uryddig.

Hvordan forynge krypende begonier – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai