15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vet du hvordan du bruker Fortunes euonymus i landskapsdesign?

Fortell meg hvordan du kan bruke Fortunes euonymus i landskapsdesign, jeg vil gjerne se bilder av illustrerende eksempler. Jeg bestilte fem varianter fra barnehagen med forskjellige bladfarger. Blant dem er det veldig lave, jeg vil plante dem under vinduet slik at de kan vokse med et teppe. Hva er den beste måten å ordne resten? Hvilke planter er best kombinert med euonymus i nabolaget, slik at det er gjensidig fordelaktig?

euonymus formue i landskapsdesign Denne løvbusk er verdsatt av gartnere for sin upretensiøse natur og elegante dekorative utseende, spesielt av varierte varianter. Det var de som spilte en viktig rolle i bruken av et slikt anlegg som Fortunes euonymus i landskapsdesign (bildet vil være i artikkelen). Kompakte busker med delikat nesten hvitt løvverk vil dekorere alpineskiene med et slags snødekke. Middels store gyldne planter vil understreke konturene av blomsterbed og forhager med en slags lys kant. Og bare grønne-bladede varianter av euonymus er veldig vakre, spesielt i form av en levende, og til og med eviggrønn, hekk. Hva er dette naturens mirakel?

Kort beskrivelse av planten

euonymus formue beskrivelse En eviggrønn busk med krypende skudd kom til oss fra fjerne kinesiske daler. Den tilhører euonymus -familien og er kompakt i størrelse. Maksimal høyde på buskene overstiger ikke 60 cm, men det som er mest overraskende er at det virkelig er dvergarter 10 ganger mindre. Samtidig slår krypende stilker av euonymus rot så snart de befinner seg på jorda. Dette gjør det mulig for buskene å vokse sterkt i bredden og bli til bakdekker..

Det er euonymusbladene som forårsaker beundring, men på ingen måte størrelsen. Videre er de ganske små, ikke mer enn 6 cm i lengde og opptil 3 cm i bredden, ovale, med skarpe spisser. Men den skinnende strukturen med en edel glans og en rekke lyse farger, spesielt tofarget, skiller dem umiddelbart mot bakgrunnen til andre planter. Det er varianter med en gylden eller hvit kant, hvit eller gul med et grønt mønster. Og omvendt med gule eller hvite flekker på et grønt blad. I tillegg, på grunn av de mange forgreningsskuddene og den lille avstanden mellom løvbladene, får euonymus en veldig frodig og tett krone..

Fordelene med euonymus

fordelene med euonymusLyse og elegante busker sammenligner seg gunstig med andre planter, ikke bare i fargen:

 • de kaster ikke løvverk for vinteren;
 • voksne avlinger overvintrer godt og trenger ikke ly selv i midtbanen;
 • de er ikke redde for tørke;
 • trenger ikke vanlig hårklipp og forme, da de vokser sakte;
 • De er “vennlige” og kombineres med nesten alle hagebruk;
 • klatreskudd kan vokse på små støtter.

Euonymus får vinterhardhet med alderen. Unge frøplanter må beskyttes den første vinteren. Det vil ikke skade å kutte dem i det andre året. Men fra det tredje plantingsåret overvintrer plantene helt under snødekket..

Fortunes eonymus i landskapsdesign, foto

Elegante busker kan både være den sentrale figuren i hagen og et fragment av den samlede sammensetningen:

 1. De minste dvergvariantene vil dekorere alpinske sklier og tomme mellomrom i hagen med et tykt teppe.euonymus på et alpinsklie
 2. Høye busker utgjør en utmerket, tett og ufremkommelig hekk.euonymus i en hekk
 3. En mellomstor euonymus kan plantes i stedet for en kant rundt blomsterbedene eller langs stier.euonymus i stedet for en grense
 4. I en steinete hage vil en broket euonymus gi den eleganse og bli et lyspunkt på en grå bakgrunn.euonymus i en steinete hage
 5. En vevbusk lansert på en vertikal støtte vil skape en skygge nær lysthuset eller hagebenken.euonymus på en vertikal støtte

Euonymus ser spesielt nydelig ut sammen med bartrær. I dette tilfellet bør fargen velges i kontrastfarger..

euonymus med bartrærHvis ephedra har en solid grønn farge, er det bedre å plante en broket, gylden euonymus til den. Men for en blå gran, for eksempel, er enten en vanlig grønn euonymus eller varianter med hvite blader i en tegning mer passende.

Euonymus i et blomsterbed med bartrær og buksbom

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai